Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 07.11.2016

Nikolić: Interes Srbije za saradnju u svim oblastima

Politika 07.11.2016
DOHA/BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u zvaničnu posetu Državi Katar, gde ga je dočekao emir države šeik Tamim bin Hamad Al-Tani. Nikolić je u srdačnom i prijateljskom razgovoru istakao interes Srbije da sa… »

Hoće li se na optužnicama za ratne zločine OVK naći i Tači

Politika 07.11.2016
Specijalni tužilac za ratne zločine Dejvid Švendiman je prvi put bio u Prištini i razgovarao sa kosovskim državnim tužiocem Aleksandrom Lumezijem. Specijalni sud za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) prve optužnice planira da podigne… »

Spisak zahteva od Zukorlićevog univerziteta do trase Koridora 11

Politika 07.11.2016
Sandžačkom deklaracijom koju je usvojio sabor traži se definisanje ustavnopravnog položaja Bošnjaka u Srbiji kao i da prestanu „nasrtaji SANU i Matice srpske na bosanski jezik”. Sveopšti sabor Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), koji je održan… »

Borovčanin i zvanično isključen iz SPS

Politika 07.11.2016
BEOGRAD - Funkcioner SPS-a i zamenik predsednika opštine Stari Grad Nenad Borovčanin danas je i zvanično isključen iz te stranke, navodi Tanjug. On je tu informaciju potvrdio na svom Tviter nalogu:"Od sada i zvanično iščlanjen iz @socijalisti… »

Naredna godina bez briselskog izveštaja

Politika 07.11.2016
Jedni smatraju da su u pitanju tehnički razlozi, a drugi da je to pokazatelj da se proces proširenja Evropske unije usporava. Posle ovogodišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije u evropskim integracijama, koji će biti objavljen u sredu… »

Od izbora 125 odbornika promenilo stranku

Politika 07.11.2016
Ustav i Zakon o izboru narodnih poslanika sadrže potencijalno koruptivne odredbe i zato bi umesto proporcionalnog izbornog sistema trebalo uvesti većinski, s dva izborna kruga, kaže Vesna Rakić Vodinelić. Najmanje 125 odbornika u gradovima i… »

Marković:Treba učiti od najboljega, a to je Beč

Politika 07.11.2016
JAGODINA – Skupština grada Jagodina i ove godine u Beč vodi 600 studenata iz Jagodine i drugih srpskih gradova, a predsednik gradske skupštine Dragan Marković Palma tim povodom kaže da će je austrijska prestonica grad uzor u svetu i treba učiniti… »