Izvor: Press/Društvo arhiva vesti 07.11.2016

RHMZ upozorava: Srbiju očekuju obilne padavine

Press 07.11.2016
Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na obilne padavine u periodu od ponedeljka do srede uveče. Foto:B92.net Kako se navodi, obilne padavine se očekuju u jugozapadnim, južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije, ukupna… »

Glava boli zbog sinusa

Press 07.11.2016
Simptomi koji nastaju usled zapaljenja su malaksalost, povišena temperatura, curenje i zapušenost nosa, pišu "Večernje novosti". Foto:B92.net Dugotrajna zapušenost nosa i curenje posle infekcije gornjih respiratornih puteva kod 20-40 odsto pacijenata… »

Zaboravite ebolu: Epidemija ove bolesti preti svetu

Press 07.11.2016
Najgore stanje sa antibiotski otpornim oblicima tuberkoloze kod novih pacijenata je u Gani i Togu, gde je reč o čak 35 odsto. Pre manje od mesec dana Svetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da tuberkuloza širom sveta ubije po jednog čoveka… »

Sve u svoje vreme: Evo kako seks utiče na zdravlje u poznim godinama

Press 07.11.2016
Istraživanje pokazuje da među osobama starim 75 godina, 61 procenata žena i 58 procenata muškaraca ima redovno želju za seksom. Novo istraživanje naučnika sa Univerziteta u Mičigenu je pokazalo da je seks u poznim godinama za žene veoma zdrav… »

Sudija naredio: Šimpanza mora biti puštena iz zoo vrta

Press 07.11.2016
Šimpanza Sesilija, koja je godinama živela u groznim uslovima, sama i zatvorena u kavezu u zoološkom vrtu u Argentini uskoro bi trebalo da bude puštena "na slobodu". foto: b92.net Odlučila je tako prošle nedelje sudija Marija Alehandra Mauricso… »

Devojčica spasila psa od gorke sudbine na farmi mesa

Press 07.11.2016
Iako je danas zdrava i srećna, početak njenog života nio bio nimalo sladak. Kao neželjeno štene ostavljena je pred vratima klaonice pasa. foto: b92.net Zove se Lejla, stara je šest meseci i obožava da trči, da se valja u lišću te poput većine… »

Pet namirnica koje čiste telo od nikotina

Press 07.11.2016
Svi smo itekako svesni negativnog dejstva cigareta i nikotina na naš organizam. Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih svežih i ukusnih namirnica. Foto:B92.net 1. Zeleni… »

Evo zašto odmah morate da prestanete sa grickanjem noktiju

Press 07.11.2016
"Osim što ružno izgledaju, izgrickani nokti su idealno mesto kroz koje u krvototk ulaze klice, gljivice i bakterije i razvoja upala", kaže dermatolog Marion Moers-Karpi. Foto:B92.net Bez obzira na to grizu li nokte zbog napetosti ili dosade, mnogi… »

Stres skraćuje život za 5 i po godina - kako ga sprečiti?

Press 07.11.2016
Odrasle osobe se osećaju stresno u proseku dva sata i 11 minuta dnevno, bez obzira na to da li su uzrok posao, finansijske brige ili kašnjenje na večeru. Foto:B92.net Kada je osoba pod stresom, organizam pojačano pumpa krv u mozak, srce, pluća i… »

Sedam zastarelih saveta koje danas možemo ignorisati

Press 07.11.2016
I sami znate koliko naučna istraživanja utiču na naše živote - stalno se nešto menja iz korena u shvatanju šta je dobro, a što nije za naše zdravlje i naš život uopšte. Nauka ne zaobilazi nijednu sferu života, pa tako ni fitnes i stoga… »