Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Padobranski desant na vežbi "Slovensko bratstvo 2016"

RTS 07.11.2016
U okviru zajedničke vežbe "Slovensko bratstvo 2016", u kojoj učestvuje više od 700 pripadnika Vojske Srbije, ruskih vazdušno-desantnih snaga i oružanih snaga Belorusije, izvršen je padobranski desant. Vežba će sutra biti nastavljena na strelištu… »

U petak se obeležava Dan primirja

RTS 07.11.2016
Po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, 11. novembar je neradan dan. Taj državni praznik u Srbiji postoji od 2012. godine. Dan primirja u Prvom svetskom ratu je dan koji se smatra kapitulacijom Nemačke u Prvom svetskom ratu 1918. godine… »

Avion "Ostrijan erlajnsa" neplanirano sleteo u Beograd

RTS 07.11.2016
Avion kompanije "Ostrijan erlajns" OS 769, koji je saobraćao na liniji Beč-Priština, neplanirano je sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", saopšteno je u aerodromskoj Službi za odnose sa javnošću. Većina putnika nastavila ka željenjnim… »

Nikolić odlikovao Aleksandra Dibalja i 49 pripadnika MO i VS

RTS 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Centralnu logističku bazu i 224. Centar za elektronska dejstva Vojske Srbije ordenom zasluga za odbranu i bezbednost, trećeg stepena, objavljeno je u Službenom glasniku. U Službenom glasniku od 3… »

Mihajlović: Preduzeti preventivne mere zbog najavljenih padavina

RTS 07.11.2016
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je, zbog vremenskih prilika i meteorološke prognoze za naredni period, pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu sve preventivne mere u… »

Kuburović potpisala inicijativu za Dan sećanja na žene žrtve nasilja

RTS 07.11.2016
Ministarka pravde Nela Kuburović i njeni saradnici potpisali su peticiju da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. "Ministarstvo pravde podržalo je ovu akciju imajući u vidu da smo skoro uradili Predlog zakona o… »

Još jedan uspeh matematičara i fizičara Matematičke gimnazije

RTS 07.11.2016
Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su srebrnu medalju iz fizike i bronzanu iz matematike na takmičenju "Kama Čelindž" u Permu, u Rusiji. Takmičenje je trajalo u periodu od 5. do 6. novembra 2016. godine. To je timsko takmičenje iz… »

Ivanišević: Epidemiološka kontrola će sprečiti širenje zaraze

RTS 07.11.2016
Država ne namerava da ograniči slobodu kretanja migranata, nego da epidemiološkim tretmanom prilikom ulaska i izlaska iz prihvatnih centara spreči mogućnost pojave ili proširivanja bilo kakve zaraze, rekao je državni sekretar u Ministarstvu za rad… »

AMSS: Mokri kolovozi, vozači oprez

RTS 07.11.2016
Vetar je u slabljenju, a kako najavljuju iz RHMZ-a kiša i mokri kolovozi će tokom dana pratiti vozače, saopštio AMSS. Pored mokrih kolovoza i usporenog saobraćaja, iz AMSS upozoravaju vozače i na opasnost od odrona sa kojim treba računati na… »

Škola u kojoj se časovi održavaju u pećini

RTS 07.11.2016
Pored učionica i tabli, jedna beogradska osnovna škola ima slanu pećinu i interaktivni zid. Ne bez razloga. Pohađaju je deca sa smetnjama u razvoju – od blažih oblika do autizma i Daunovog sindroma. Njima je 45 minuta školskog časa predugo, pa se… »