Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 07.11.2016

Nikolić u Kataru predložio formiranje Mešovite komisije

RTS 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Dohi sa predsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Države Katar, šeikom Abdulahom bin Naserom bin Kalifom el Tanijem i predložio formiranje Mešovite komisije. Tokom posete predsednika Srbije… »

Švendiman u Prištini, sastao se sa Ljumezijem

RTS 07.11.2016
Šef Kancelarije specijalizovanog tužilaštva za ratne zločine na Kosovu David Švendiman sastao se u Prištini sa kosoviskim glavnim tužiocem Aleksandrom Ljumezijem, sa kojim je razgovarao o organizaciji, funkciji, ovlašćenjima i nadležnosti… »

Omerović: Zukorlić manipuliše Islamskom zajednicom

RTS 07.11.2016
Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović optužio je Muamera Zukorlića da zloupotrebljava i manipuliše institucijama Islamske zajednice u Srbiji i Svebošnjačkim saborom u interesu svog Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru… »

Vučić: Napredak u istrazi o slučaju Jajinci, stvari ozbiljnije nego što se mislilo

RTS 07.11.2016
Došlo je do pomaka u istrazi o slučaju Jajinci, kaže premijer Aleksandar Vučić za RTS. Najavljuje promene u službama bezbednosti. Stranci imaju agente u srcu policije i politike, ali špijuni neće upravljati Srbijom. EU nam je od suštinskog… »

Dačić: Propao pokušaj Kosova za prijem u Interpol

RTS 07.11.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je izjavio da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo Izvršnog komiteta Interpola. Šef srpske diplomatije je podsetio i na to da je Kosovo još u aprilu 2015. godine podnelo predlog za… »

Borovčanin i zvanično isključen iz SPS-a

RTS 07.11.2016
Funkcioner SPS-a i zamenik predsednika opštine Stari Grad Nenad Borovčanin potvrdio je danas da je i zvanično isključen iz te stranke. Nenad Borovčanin je tu informaciju potvrdio na svom Tviter nalogu: "Od sada i zvanično iščlanjen iz SPS-a… »

Aktivna razvojna podrška Ujedinjenih nacija Srbiji

RTS 07.11.2016
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa Irenom Vojačkovom Solorano, stalnim koordinatorom UN tima u Srbiji, sa kojom je razgovarala o sprovođenju reformi i budućim pravcima pomoći UN. Joksimović i Irena Vojačkova… »

Fic: Zastoj dijaloga Beograda i Prištine

RTS 07.11.2016
Ambasadorka Nemačke u Prištini Angelika Fic izjavila je da je trenutno zastoj dijaloga Beograda i Prištine i da je posledica toga da se ne primenjuju postignuti sporazumi. "Ne želim da spekulišem zašto se to događa", rekla je Ficova u intervjuu za… »

Švendiman: Vodiću se isključivo činjenicama i zakonom

RTS 07.11.2016
Glavni tužilac novoosnovanog Specijalnog tužilaštva Dejvid Švendiman je tokom današnjeg boravka u Prištini imao niz susreta sa predstavnicima kosovskih vlasti, a tom prilikom je naglasio svoju nezavisnu ulogu i da će tokom mandata biti vođen… »

EK konstatuje napredak Srbije i preporučuje nove korake

RTS 07.11.2016
Srbija će od Evropske komisije dobiti u najvećoj meri pozitivan izveštaj o napretku u prethodnoj godini, saznaje "Tanjug" u Briselu. Najbolje ocenjeni elementi su ekonomsko upravljanje zemljom, reforma državne uprave i konstruktivna uloga Srbije u… »