Izvor: RTV arhiva vesti 07.11.2016

Fotografije Branimira Karanovića u Malom likovnom salonu

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - U Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada večeras u 20 časova biće otvorena izložba fotografija "Lica u lica" Branimira Karanovića. Kao autor koji priprada generaciji umetnika koja je donela nov pogled na fotografsku umetnost u… »

Muslin: Idemo na pobedu u Kardifu

RTV 07.11.2016
STARA PAZOVA - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas će njegova ekipa protiv Velsa u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ići na pobedu. "Bio bih zadovoljan s tri boda, ali naravno pitanje je kako… »

Partizan gost Videotona

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pauzu u domaćem šampionatu zbog reprezentativnih obaveza iskoristiće da otputuju u Mađarsku i odigraju prijateljsku utakmicu sa Videotonom. Partizan će u četvrtak u Sekešfehervar otići bez petorice fudbalera jer su… »

Rozbergu titula ako pobedi u trci u Brazilu

RTV 07.11.2016
RIO DE ŽANEIRO - Vozač Mercedesa Niko Rozberg osvojiće prvu šampionsku titulu u Formuli 1 ako pobedi u predstojećoj trci za Veliku nagradu Brazila. Rozberg ima 349 bodova, 19 više od klupskog kolege Luisa Hamiltona i potrebna mu je pobeda da osvoji… »

Živković napustio Voždovac

RTV 07.11.2016
Beograd - Fudbalski klub Voždovac i trener Bratislav Živković sporazumno su raskinuli ugovor, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu kluba. Živković napušta Voždovac nakon serije od pet poraza u prvenstvu, poslednjeg od Čukaričkog (2:1) u 15… »

Sportski radnici: Sprečiti gašenje SOS kanala

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Bivši sportisti, državni reprezentativci i sportski radnici i funkcioneri poslali su danas otvoreno pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da spreči gašenje sportske televizije SOS kanal, zatraživši da se toj televiziji… »

Izrael protiv međunarodne mirovne konferencije

RTV 07.11.2016
JERUSALIM - Izrael je danas obavestio Francusku da se i dalje protivi inicijativi te zemlje da bude domaćin međunarodnoj mirovnoj konferenciji u Parizu i da neće prisustvovati takvom događaju, ako ga bude protivno izraelskim željama. Kabinet… »

Žreb za EP odbojkaša 15. novembra

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Žreb za Evropsko prvenstvo 2017. godine u konkurenciji odbojkaša održaće se 15. novembra u Krakovu, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije (OSS). Evropsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 3. septembra naredne godine u Poljskoj… »

Telesne vaši u centrima za migrante

RTV 07.11.2016
ŠID - U prihvatnim centrima za smeštaj migranata registrovani su slučajevi pojave telesnih vaši. Lekari su ovu pojavu registrovali u trаnzitnо prihvаtnim cеntrimа u Šidu, Preševu i Subotici kao i u Cеntrimа zа аzil u Bеogradu. Kako bi se… »

SOS Vojvodina - pomoć žrtvama nasilja

RTV 07.11.2016
KIKINDA - SOS Vojvodina je mreža SOS telefona za pomoć ženama u situaciji nasilja. Mreža je rezultat inicijative pet ženskih organizacija koje deluju na teritoriji Vojvodine i pružaju specijalizovanu podršku ženama koje su izložene nasilju, kroz… »