Izvor: RTV arhiva vesti 07.11.2016

U Somboru 122 migranta

RTV 07.11.2016
SOMBOR - U prihvatni centar u Somboru smešteno je 122 migranta. Reč je uglavnom o porodicama koje čekaju prelazak u Mađarsku. Soraja iz Avganistana stigla je sa porodicom sa graničnog prelaza Preševo gde je provela 4 meseca. Cilj joj je Zapadna… »

Kako birati knjige za decu i zašto je to važno

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Znamo da je čitanje deci važno. Pored toga što je važno i korisno, ono je i magično, lepo, emotivno. Sednemo, ušuškamo mladunca u naručje, otvorimo knjigu, a tamo – ceo svet – nov, fantastičan svet koji zajedno sa detetom stvaramo… »

Južnokorejski naučnici otkrili protein vezan za rak pluća

RTV 07.11.2016
SEUL - Grupa južnokorejskih medicinskih naučnika otkrila je novi protein koji je povezan sa uzrokovanjem raka plaća, prenosi južnokorejska agencija Jonhap. Tim na čelu sa Li Čang-hvanom sa Medicinskog fakulteta Univerziteta Ulsan otkrio je da se… »

SO: Jačanje kompetencija za radni angažman u organizacijama civilnog društva

RTV 07.11.2016
SOMBOR - Somborski omladinski Boom u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom od 23. do 25. novembra u Somboru organizuje trodnevni trening "Jačanje kompetencija za radni angažman u organizacijama civilnog društva". Rok za prijavu je 18. novembar… »

Zrenjaninski socijalni forum protiv rehabilitacije saradnika nacista

RTV 07.11.2016
ZRENJANIN - Aktivisti Zrenjaninskog socijalnog foruma (ZSF) pozvali su danas građane i građanke da im se pridruže u borbi protiv rehabilitacije nacističkih zločinaca i njihovih saradnika.U saopštenju Formu je ocenio da je restauracija kapitalizama u… »

Podstaknite kreativnost kod deteta

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Vajanje je ne samo dobra zabava, već i sjajan način da se bolje upozna svet. Uz to, ono razvija finu motoriku. Mali čovek oseća se kao mađioničar ili stvaralac dok meša brašno i vodu, gnječi glinu, i uživa posmatrajući kako pred… »

Izložba Jovanke Ulić "Čuvarice snova"

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - U Galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine u Novom Sadu večeras u 19 časova biće otvorena izložba "Čuvarice snova" autorke Jovanke Ulić. Jovanka A. Ulić je rođena 1960. godine u Novom Sadu. Diplomirala na Akademiji… »

SU: Novi upravnik pozorišta

RTV 07.11.2016
SUBOTICA - Glumac Miloš Stanković imenovan je novog v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Subotici. U proteklih 17 godina tu funkciju je obavljala Ljubica Ristovski. Odluku o imenovanju Stankovića doneo je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i… »

Savićev tim bez Nikića, Gocića i Prlainovića

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić odredio je kandidate za utakmicu sa Rumunijom u prvom kolu Svetske lige. Na Savićevom spisku nalazi se 14 vaterpolista, a u odnosu na zlatni olimpijski tim iz Rio de Žaneira nema "penzionisanih"… »

Barselona pojačala ponudu za Markovića

RTV 07.11.2016
BARSELONA - Katalonski gigant Barselona poslao je ponudu Zenitu od 400.000 dolara za srpskog košarkaša Stefana Markovića. Barseloni su neophodna pojačanja posle serije povreda igrača, a plejmejker tima iz Sank Petersburga je glavna meta na… »