Izvor: RTV/Balkan arhiva vesti 07.11.2016

Osumnjičeni za Jajince već na slobodi

RTV 07.11.2016
SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine pustio je na slobodu, uz meru zabrane napuštanja boravišta, državljanina BIH Jovana Jošila, koji je u subotu u Banjaluci uhapšen po poternici Srbije, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu. Ranije danas bosanski mediji… »

Razbijač dvojezične table u Vukovaru oslobođen

RTV 07.11.2016
ZAGREB - Vukovarski opštinski sud doneo je danas prvostepenu oslobađajuću presudu u postupku protiv Marijana Živkovića zbog razbijanja dvojezične table na zgradi policijske stanice u Vukovaru, javili su hrvatski mediji. To je novinarima potvrdio… »

Đukanović: Staćemo na put onima koji bi da ruše državu

RTV 07.11.2016
CETINJE - Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je danas rekao da će se stati na put onima koji bi da ruše državu. "Nadam se da će se ovaj proces završiti i da ćemo stati na put onima koji na račun svog političkog, medijskog ili nevladinog… »

C. Gora: Konstitutivna sednica skupštine bez opozicije

RTV 07.11.2016
PODGORICA - Na Cetinju je danas počela konstitutivna sednica novog saziva crnogorskog parlamenta, bez prisustva opozicionih stranaka i koalicija, osim Socijaldemokrata i manjinskih stranaka. Očekuje se da će na sednici biti doneta odluka o predsedniku… »

"Slučaj Orašje pokušaj da se izazove hrvatsko-srpska netrpeljivost"

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je da je hapšenje bivših pripadnika Hrvatskog veća odbrane (HVO) u Orašju pokušaj da se veštački izazove hrvatsko-srpska netrpeljivost. Čović je, uoči zvanične posete Zagrebu… »

U Crnoj Gori više štednih knjižica nego stanovnika

RTV 07.11.2016
PODGORICA - Populacija Crne Gore broji nešto više od 620.000 ljudi, prema poslednjim statističkim podacima, dok štednih knjižica ima gotovo 140.000 više nego stanovnika, pišu Dnevne novine. "Imajući u vidu da broj štediša značajno premašuje… »