Izvor: RTV/Ekonomija arhiva vesti 07.11.2016

Otvorena deonica autoputa Ljig - Preljina na Koridoru 11

RTV 07.11.2016
LJIG - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju auto-puta Ljig-Preljina da ne krije radost, jer je ovaj autoput vidan dokaz da Srbija može bolje, da može da se menja, da više ne stoji u mestu, da nije zemlja bez puteva i zemlja… »

Subvencije za one koji zaposle žrtve nasilja

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Svi poslodavci koji zaposle žrtve porodičnog nasilja, ili trgovine ljudima po prvi put će od Nove godine dobijati subvencije, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. U obraćanju… »

Dinar danas miruje

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Dinar je danas zadržao istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,0291 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru jači za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 2,0… »

Ilić: Nisam pozvan na otvaranje autoputa

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Nove Srbije (NS) i bivši ministar građevinarstva Velimir Ilić nije dobio poziv za današnju svečanost otvaranja deonice autoputa Ljig-Preljina na Koridoru 11, preneo je lokalni portal Morava info. Ilić je rekao da je očekivao da… »

Da ne gradimo deonice "iz njive u njivu"

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Svaka zemlja koja zaostaje u izgradnji infrastrukture zaostaje i u razvoju. Na žalost, kod nas se infrastrukturni objekti dugo grade, stalno se okleva i nešto čeka, izjavio je danas profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić i… »

Konkurs za sredstva za razvoj informacionog društva

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama, koji imaju status nevladinih organizacija, da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava… »

Autoput od Obrenovca do Preljine do decembra 2017.

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Deonica autoputa od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11 biće završena do kraja novembra sledeće godine, izjavila je večeras ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović. "Iduće godine do novembra, ili… »

Nedimović i Fazekaš o privlačenju investitora

RTV 07.11.2016
BUDIMPEŠTA - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović razgovarao je danas u Budimpešti sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom o mogućnostima pomoći mađarskog ministarstva poljoprivrede u… »

Trgovinska razmena Rusije i Kine 40 mlrd dolara

RTV 07.11.2016
SANKT PETERBURG - Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je danas zadovoljstvo povodom aktuelnog nivoa ekonomske saradnje Rusije i Kine, čija je trgovinska razmena, kako kaže, ove godine premašila 40 milijardi dolara. "Ako govorimo o trgovinskom… »