Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 07.11.2016

Katar zainteresovan za 36 srpskih banja

RTV 07.11.2016
DOHA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Dohi sa predsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Države Katar, šeikom Abdulahom bin Naserom bin Kalifom Al Tanijem i predložio formiranje Mešovite komisije. Presednik Srbije… »

Tužilac suda za zločine OVK u Beogradu i Prištini

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Specijalni tužilac za ratne zločine OVK na Kosovu Dejvid Švendiman razgovarao je danas u Prištini sa kosovskim državnim tužiocem Aleksandrom Lumezijem o organizaciji, nadležnostima i ovlašćenjima Kancelarije specijalnog tužioca… »

Omerović: Ugrožen biznis Muamera Zukorlića

RTV 07.11.2016
BEOGRAD, NOVI PAZAR - Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović optužio je danas Muamera Zukorlića da zloupotrebljava i manipuliše institucijama Islamske zajednice u Srbiji i Svebošnjačkim saborom, u interesu svog Internacionalnog… »

Premijer: Napredak u istrazi, stvari ozbiljnije nego što se mislilo

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i na Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić. "Policija je sinoć napredovala u tom… »

Interpol i drugi put odbio da Kosovo primi u članstvo

RTV 07.11.2016
DŽAKARTA/BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola. "Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama… »

Borovčanin i zvanično isključen iz SPS

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Funkcioner SPS-a i zamenik predsednika opštine Stari Grad Nenad Borovcanin danas je i zvanicno isključen iz te stranke. On je tu informaciju potvrdio na svom Tviter nalogu: "Od sada i zvanicno iščlanjen iz @socijalisti. Obrazloženje je bez… »

Joksimović: Aktivna razvojna podrška UN Srbiji

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Ministarka Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i stalna koordinatorka UN tima u Srbiji Irena Vojačkova-Solorano ukazale su danas na važnost nastavljanja strukturnih reformi, kao preduslova za napredak društva i… »

Ambasadorka: Sporazumi Beograda i Prištine se ne sprovode

RTV 07.11.2016
PRIŠTINA - Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic (Angelika Viets) ocenila je da dijalog Kosova i Srbije stagnira, da se sporazumi ne sprovode i da prevremeni izbori na Kosovu neće promeniti ništa na političkoj sceni."Ne želim da spekulišem… »

Počela Nedelja parlamentarizma

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Otvaranjem izložbe "Veliki odmor" autora Saše Radovića u Domu Narodne skupštine, počela je ovogodišnja "Nedelja parlamentarizma". Izložbu fotografija, na kojima su prikazane škole u Srbiji koje pohađa samo jedno ili dvoje dece, otvorila… »

EK konstatuje napredak Srbije i preporučuje nove korake

RTV 07.11.2016
BRISEL - Srbija će od Evropske komisije dobiti u najvećoj meri pozitivan izveštaj o napretku u prethodnoj godini, saznaje Tanjug u Briselu. Najbolje ocenjeni elementi su ekonomsko upravljanje zemljom, reforma državne uprave, kao i konstruktivna uloga… »