Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 07.11.2016

Tornado protutnjao Rimom

RTV 07.11.2016
RIM - Snažan vetar praćen olujom i mogućim tornadom protutnjao je Rimom, a prema prvim informacijama, osim velike materijalne štete ima i mrtvih. U mestu Ladispoli, 30 kilometara od Rima, poginula je jedna osoba, a povređeno je desetak. Prema… »

Moskva negira vezu sa planiranjem napada u CG

RTV 07.11.2016
MOSKVA - Kremlj je danas kategorički odbacio mogućnost umešanosti Moskve u pokušaje organizovanja protivpravnih akcija u Crnoj Gori. To je novinarima u Moskvi rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Tass. On je na taj način komentarisao to… »

Oklahoma: Oštećenja na skladištu nafte posle zemljotresa

RTV 07.11.2016
VAŠINGTON - U zemljotresu magnitude 5 koji je u nedelju uveče pogodio centralni deo Oklahome pričinjena je šteta na jednom od ključnihh svetskih skladišta nafte, ali nije bilo žrtava, saopštile su danas lokalne vlasti u toj američkoj savzenoj… »

Posle Bregzita i Negzit?

RTV 07.11.2016
BRISEL - Evropskoj uniji je zapretilo novo pucanje po šavovima pošto su nezadovoljni holandski građani prikupili dve trećine potrebnih potpisa za organizovanje referenduma o za njih spornom sporazumu o slobodnoj trgovini, sklopljenom između EU i… »

Švedski tužilac saslušaće Ansanža u ambasadi Ekvadora

RTV 07.11.2016
STOKHOLM - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž biće saslušan u prisustvu švedskog tužioca u ambasadi Ekvadora u Londonu 14. novembra, po tužbi za silovanje u Švedskoj 2012, saopštilo je danas tužilaštvo u Stokholmu. Tom saslušanju prisustvovaće… »

Irak: Nađeno 100 obezglavljenih tela

RTV 07.11.2016
MOSUL - Iračka vojska saopštila je danas da je pronašla oko 100 obezglavljenih tela u masovnoj grobnici južno od Mosula, grada koji se nalazi u rukama Islamske države. Kako je preneo AP, portparol vojske brigadni general Jahja Rasul rekao je da su… »

Minhenski zid protiv izbeglica - veći od Berlinskog?

RTV 07.11.2016
MINHEN - U predgrađu Minhena biće izgrađen zid veći od nekadašnjeg Berlinskog zida, kako bi se meštani razdvojili od izbeglica, pišu nemački mediji. Kako se navodi, zid u mestu Nojterlah Sud će biti visok četiri metra. Zid će odvojiti… »

Bugarska: Radev i Cačeva idu u drugi krug

RTV 07.11.2016
SOFIJA - Na jučerašnjim predsedničkim izborima u Bugarskoj najviše glasova je dobio opozicioni kandidat Rumen Radev - 24,9 posto, a sledi sa 22,3 odsto Cecka Cačeva, kandidatkinja vladajuće partije Gerb premijera Bojka Borisova, pokazali su prvi… »

Centralna Evropa se priprema za neuspeh sporazuma sa Turskom

RTV 07.11.2016
BEČ - Ministri odbrane zemalja centralne Evrope danas su, na poziv austrijskog kolege Hans Petera Doskocila, razmatrali mogućnosti za delovanje u zaštiti spoljnih granica EU u slučaju neuspeha sporazuma o izbeglicama sa Turskom, a domaćin je najavio… »

Bil Klinton kao "prvi gospodin"

RTV 07.11.2016
ZAGREB - Ako SAD u utorak dobiju Hilari Klinton za prvu ženu predsednicu, postavlja se pitanje kako će oslovljavati ubuduće njenog supruga, inače, bivšeg predsednika Bila Klintona. Reč je, prenosi Hina, o dvostrukoj istorijskoj novini. Nijedan… »