Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 07.11.2016

Za rodnu ravnopravnost i jednak pristup resursima

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa šeficom srpske Kancelarije UN za žene (UN Women - Srbija) Milanom Rikanović, sa kojom je razgovarao o konkretnim aktivnostima koje Pokrajinska vlada i pokrajinske institucije mogu… »

Smotra mehanizacije zimske službe

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz… »

Za dva promila oduzimanje vozila?

RTV 07.11.2016
KIKINDA - Nacrtom novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, koji bi trebalo da bude usvojen sledeće godine, predviđene su drastične kazne za vozače koji budu vozili pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita. Takav nacrt građani… »

NS: Radionica programiranja za devojke i žene

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Devojke i žene svih uzrasta i zanimanja, koje žele da nauče osnove programiranja i izrade svoju web aplikaciju, mogu da se prijave na radionicu Rails Girls Novi Sad koja će se održati 19. i 20. novembra. Radionica je besplatna, a prijave… »

Međunarodna studentska konferencija u N.Sadu

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Od danas do 13. novembra, Novi Sad će biti domaćin konferencije, koju prvi put organizuje studentska organizacija ESTIEM, koja predstavlja evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta, u saradnji sa Fakultetom… »

Spens pred izazovom konkurencije

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Da li je Spens spreman da odgovori velikoj konkurenciji, i prati korak modernizacije društva. Pred Sportsko poslovnim centrom Vojvodina nije mali izazov - izboriti se sa sve većom konkurencijom brojnih tržnih centara, sportske sadržaje… »

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na FTN-u

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - U Čitaonici Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu u utorak 8. novembra, u periodu od 9 do 13 časova, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine motiviše… »

Predstavljanje knjiga iz fonda Gradske biblioteke u Pančevu

RTV 07.11.2016
PANČEVO - U prostorijama Gradske biblioteke u Pančevu u sredu 9. novembra u 19 časova biće održan prvi susret u okviru novog programa "Skriveno blago biblioteke". Ulaz je slobodan. Svi zainteresovani biće u prilici da se upoznaju sa knjiga iz fonda… »

Preminuo radnik RTV-a

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - U 66. godini u Novom Sadu preminuo je radnik RTV-a Petar Stojanović. U Radio-televiziji Vojvodine radio je kao vozač. Kolege će ga pamtiti kao vrednog i požrtvovanog. Sahrana će biti sutra u 12.45 na novosadskom Novom groblju.… »

Fotografije Branimira Karanovića u Malom likovnom salonu

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - U Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada večeras u 20 časova biće otvorena izložba fotografija "Lica u lica" Branimira Karanovića. Kao autor koji priprada generaciji umetnika koja je donela nov pogled na fotografsku umetnost u… »