Izvor: Sandžak haber arhiva vesti 07.11.2016

Od Bilala pa nadalje… Švajcarski mediji tvrde: Evropski džihadizam je rođen u BiH

Sandžak haber 07.11.2016
Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH osudio na sedam godina zatvora, imao je utjecaja na islamiste u Švicarskoj, piše Neue Zuercher Zeitung. List piše o širokorasprostranjenoj mreži islamista koja vuče korijene sa Balkana. „On je posljednji od brojnih… »

BABO GRADONAČELNIK! Nakon pune 23 godine Fikret Abdić najavio svoj dolazak u Sarajevo

Sandžak haber 07.11.2016
Novoizabrani načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić, prema informacijama koje su došle iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH, trebao bi prisustvovati svečanoj ceremoniji dodjele certifikata o preuzimanju načelničkih mandata koja će se sutra… »

SVEČANOST NA KORIDORU 11: Premijer Vučić otvorio auto-put Ljig-Preljina

Sandžak haber 07.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvuju danas svečanom otvaranju auto-puta Ljig – Preljina na Koridoru 11. Svečanost je počela već oko 11 časova, uz zvuke… »

PAZARSKI “GROM” POZVAN U REPREZENTACIJU SRBIJE! Rušević dobio poziv u reprezentaciju U20

Sandžak haber 07.11.2016
Anes Rusevic je pozvan u U20 reprezentaciju Srbije za mec protiv Crne Gore objavila je facebook stranica Fudbalskog kluba Novi Pazar!… »

“Turkish Cargo” ozvaničio uspostavljanje redovne linije na aerodromu u Nišu

Sandžak haber 07.11.2016
NIŠ (AA) – Predstavnici kompanije „Turkish Cargo“ i niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, u prisustvu turskog ambasadora i gradonačelnika Niša, svečanim dočekom najvećeg aviona njihove flote ozvaničili su saradnju započetu 17. oktobra… »

ZUKORLIĆ, BIŠEVAC, DUDIĆ, MEMIĆ… Svebošnjačko otvaranje džamije u Muru!

Sandžak haber 07.11.2016
Novi Pazar – U Muru je danas uz tekbire i u prisustvu brojnih vjernika otvorena novoizgrađena džamija, čiju su gradnju finansirali dokazani vakifi. Za vjernike ovog dijela grada džamija je simbol vjere i mjesto okupljanja vjernika, boljih odnosa i… »

TURCI OTVORILI ARHIVE! Na Balkanu postoji 4.280 nekretnina osmanskog sultana Abdulhamida II

Sandžak haber 07.11.2016
ANKARA – Na Balkanu postoji 4.280 nekretnina osmanskog sultana Abdulhamida II iz perioda od 1869. – 1908. godine, javlja Anadolu Agency (AA). Zemljišni izvodi o 7.756 nekretnina sultana na području Anadolije, Bliskog Istoka i Balkana čuvaju se u… »

NAJSAVREMENIJI UREĐAJI STIGLI U MEDICINU RADA! Novi aparati za novopazarski Dom zdravlja

Sandžak haber 07.11.2016
Novi Pazar – Menadžment Doma zdravlja konstantno radi na poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.Ovoga puta iz sopstvenih sredstava kupljena su tri veoma značajna aparata koji su već instalirani u abulantama a jedan je donirao uspešni… »

Potvrđeni mandati poslanicima Skupštine Crne Gore, o predsjedniku se nije glasalo

Sandžak haber 07.11.2016
CETINJE – Na Cetinju je održana konstitutivna sjednica novog saziva crnogorskog parlamenta, na kojoj su verifikovani mandati poslanicima novog saziva. Iako je bilo najavljeno da će danas biti izabran predsjednik i potpredsjednici Skupštine, o tome se… »

SVERADNIČKI SABOR ILI MEDIJSKA MANIPULACIJA ZUKORLIĆA!

Sandžak haber 07.11.2016
Novi Pazar – U toku je takozvani svebošnjački sabor čija je tema neakreditacija Internacionalnog univerziteta poznatijeg kao “špar kasa” bivšeg muftije. Umesto da se na njemu pojave političari i predstavnici Bošnjaka, svebošnjački sabor… »