Izvor: SEEbiz arhiva vesti 07.11.2016

Vučić: Autoput je dokaz da Srbija više ne stoji u mestu

SEEbiz 07.11.2016
PRELJINA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju auto-puta Ljig-Preljina da ne krije radost, jer je ovaj autoput vidan dokaz da Srbija može bolje, da može da se menja, da više ne stoji u mestu, da nije zemlja bez puteva i… »

Banja Luka: Uhapšena osoba koja može imati veze s oružjem u Jajincima

SEEbiz 07.11.2016
BANJA LUKA - U Banjaluci je uhapšena jedna osoba koja bi mogla imati veze sa oružjem pronađenim u blizini porodične kuće Vučića u Jajincima, preneo je sarajevski portal Klix.ba. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS ovom portalu je rečeno da su… »

Beogradska berza: Vojvodinaput podigao promet

SEEbiz 07.11.2016
BEOGRAD - Prvi trgovački dan u sedmici doneo je odličan promet i pad repernog indeksa akcija. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 474 miliona RSD (3,9 miliona EUR), dok je indeks BELEX15 oslabio 0,9% na 661,7 poena. Najprometnija akcija na… »

Uhapšen Uroš Janković iz DSS

SEEbiz 07.11.2016
BEOGRAD - Visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije Uroš Janković uhapšen je zajedno sa svojim pomagačima, nezvanično saznaje N1. Naime, reč je o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se sumnjiči za krivično delo prevare. N1 navodi da čitav… »

Azijska tržišta: FBI zaslužan za rast indeksa

SEEbiz 07.11.2016
TOKIO – Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica znatno porasle, dok je dolar ojačao nakon što je FBI poručio da nema osnova za tužbu protiv demokratske kandidatkinje za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton. Na Tokijskoj je burzi Nikkei… »

Čadež: Važan svaki kilometar autoputa

SEEbiz 07.11.2016
BEOGRAD - Otvaranje autoputa Ljig-Preljina dobro je za privlačenje investicija, jer oni očekuju dobru infrastrukturu, koja znači jeftiniji transport i konkurentnost robe. "Dovoljno je da pogledate mapu Srbije i da uporedite gde su dosadašnje… »

Vučić: Napredak u istrazi, stvari ozbiljnije nego što se mislilo

SEEbiz 07.11.2016
BEOGRAD - Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i na Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić. "Policija je sinoć napredovala u tom… »

Bill Clinton bi mogao biti prvi.. što?

SEEbiz 07.11.2016
WASHINGTON - Ako Hillary Clinton u utorak postane predsjednica SAD-a, Amerika će hitno morati riješiti novu 'glavobolju' : kako oslovljavati bivšeg predsjednika Billa Clintona. Radi se o dvostrukoj povijesnoj novini. Nijedan muškarac nije ušao u… »

Hotelijeri od Marića traže odgodu dijela reforme

SEEbiz 07.11.2016
ZAGREB - Hotelijeri i dalje traže da se stopa poreza na dodanu vrijednost (PDV) na ugostiteljske usluge zadrži na aktualnih 13 posto, barem dok se ne utvrde dugoročne posljedice koje bi njezino povećanje na 25 posto moglo imati na turizam i ukupno… »

U Karlovcu pripremne mjere obrane od poplave

SEEbiz 07.11.2016
ZAGREB - Na karlovačkom su području u ponedjeljak uvedene pripremne mjere obrane od poplava, jer je u 8 sati vodostaj rijeke Kupe iznosio 630 centimetara, te i dalje raste, a visok je i vodostaj rijeke Korane, 575 centimetara. Voda se izlila na… »