Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 07.11.2016

AP: U BiH uhapšna osoba u vezi sa istragom u blizini Vučićeve kuće

Slobodna Evropa 07.11.2016
Policija Republike Srpske saopštila je da su uhapsili čovjeka osumnjičenog za povezanost sa oružjem nedavno pronađenim u blizini porodične kuće roditelja premijera Srbije Aleksandra Vućića u Jajincima, objavio je Associated press. Policija je u… »

Potpisano pet dokumenata o saradnji Srbije i Katara

Slobodna Evropa 07.11.2016
Delegacija Srbije koju predvodi predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisala je u Kataru pet dokumenata o saradnji dve zemlje, među kojima su i sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti… »

Rusko-srpski desant na 'Kovin'

Slobodna Evropa 07.11.2016
Padobranskim desantom specijalaca Srbije, Rusije i Belorusije na aerodrom „Kovin“ u Srbiji je počela multinacionalna vojna vežba „Slovensko bratstvo 2016“. Ovim je nastavljena srpsko-ruska vojna saradnja koje je intenzivirana 2014. godine… »

Zemljotres u Oklahomi, bez žrtava

Slobodna Evropa 07.11.2016
Zemljotres magnitude 5 potresao je centralni deo američke savezne države Oklahoma gde nije bilo žrtava već je pričinjena materijalna šteta, saopštili su danas lokalni zvaničnici. Američki Institut za geologiju naveo je da se potres dogodio u… »

Moskva odbacuje optužbe, Đukanović poručuje da slijede optužnice

Slobodna Evropa 07.11.2016
Kremlj je danas odbacio ulogu Moskve u pokušaju organizovanja ilegalnih akcija u Crnoj Gori, što se odnosi na navodnu zavjeru za ubistvo premijera Crne Gore Mila Đukanovića, dok je Đukanović poručio da slijede optužnice protiv uhapšenih i… »

Danijel Ortega ponovo izabran za predsednika Nikaragve

Slobodna Evropa 07.11.2016
Predsednik Nikaragve Danijel Ortega ponovo je izabran za šefa države na predsedničkim izborima održanim u nedelju, saopštila je izborna komisija delimične rezultate izbora. Ortega, koji se kandidovao za treći mandat, osvojio je 71 odsto glasova… »

Bez opozicije konstituisan novi saziv Skupštine Crne Gore

Slobodna Evropa 07.11.2016
Skupština Crne Gore je konstituisana u novom sazivu danas na Cetinju, ali nijesu izabrani predsjednik i potpredsjednici kako je ranije najavljeno. Predsjednik Državne izborne komisije Budimir Šaranović je podnio je Izvještaj o rezultatima izbora uz… »

DF: Odbacujemo sve veze s pokušajem terorizma

Slobodna Evropa 07.11.2016
Demokratski front nema nikakve veze sa pokušajem terorističkog napada 16. oktobra u Crnoj Gori - ni kao savez niti kao pojedinci. To je na konferenciji za novinare saopštio Predrag Bulatović dan pošto je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić… »

Čović: Slučaj Orašje pokušaj da se izazove hrvatsko-srpska netrpeljivost

Slobodna Evropa 07.11.2016
Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je da je hapšenje bivših pripadnika Hrvatskog veća odbrane (HVO) u Orašju pokušaj da se vještački izazove hrvatsko-srpska netrpeljivost.Čović je, uoči zvanične posjete Zagrebu, rekao da… »

Proruski kandidat vodi u prvom krugu predsjedničkih izbora u Bugarskoj

Slobodna Evropa 07.11.2016
Djelimični rezulatati predsjedničkih izbora u Bugarskoj pokazuju da je proruski kandidat kojeg podržava Socijalistička partija Rumen Radev pobijedio u prvom krugu izbora održanih u nedjelju 6.novembra, ali nije uspio da osvoji poredsjednički mandat… »