Izvor: Srbija danas/Regioni arhiva vesti 07.11.2016

Sarajevo u šoku: Držao ženu kao robinju i zlostavljao je godinama

Srbija danas 07.11.2016
Rukama ju je udarao po glavi, ramenima, nogama i ostatku tela. D.P. (51), koji je optužen da je duže vreme zlostavljao i držao u ropskom odnosu nemačku državljanku inicijala T. D., je Veće Kantonalnog suda u Sarajevu produžilo je pritvor za još… »

Crnogorska opozicija optužuje: Tužilaštvo na nama 'crta metu'

Srbija danas 07.11.2016
Tužilaštvo "nacrtalo DF kao metu" kako bi pomoglo Demokratskoj partiji socijalista (DPS) da formira novu vladu i osujeti plan opozicije i njenu ponudu manjinskim partiajma. Opozicioni Demokratski front (DF) ocenio je da je crnogorsko tužilaštvo… »

Amfilohije sačuvao Mila: Tužilac tvrdi da je sveštenik sprečio sukobe

Srbija danas 07.11.2016
Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izneo je juče pred sudom tvrdnju da je mitropolit Srpske pravoslavne crkve Amfilohije sprečio sukobe na dan izbora u toj zemlji. Katnić je rekao da je sveštenik SPC verovatno odigrao ključnu ulogu u… »

Pucnjava u Glamoču: Maloletnik u kladionici ranio muškarca

Srbija danas 07.11.2016
U kladionici u Glamoču u subotu je došlo do upotrebe vatrenog oružja u kojoj je jedna osoba zadobila prostrelnu ranu. Dežurni lekar Doma zdravlja u Glamoču u subotu oko 15 sati prijavio je nadležnoj Policijskoj stanici da je imao intervenciju na… »

Završena konstitutivna sednica crnogorske skupštine

Srbija danas 07.11.2016
Konstitutivna sednica novog saziva crnogorskog parlamenta održna je danas na Cetinju, a na sednici nisu prisustvovali članovi opozicije. U prestonici Crne Gore poslanici bi trebalo da biraju predsednika i potpredsednike Skupštine, kao i predsednika i… »

Zagreb plaća odbranu zločincima za ubistva Srba u Orašju?!

Srbija danas 07.11.2016
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved predložiće Vladi da država pokrije troškove odbrane uhapšenim članovima HVO u Orašju koji nemaju mogućnosti da plate. Ministar je naglasio da Hrvatska mora da omogući advokatskim timovima uvid u… »

Moskva izričita: Nismo umešani u pokušaj atentata na Đukanovića

Srbija danas 07.11.2016
Kremlj kategorički odbacuje bilo kakvu umešanost Rusije u pokušaj atentata na lidera Crne Gore, izjavio je danas pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov. - Po zvaničnoj liniji nikakvih zahteva nije bilo, ne znam da li je bilo zahteva po liniji… »

Đukanović o izjavama katanića: Staćemo na put onima koji žele da ruše državu!

Srbija danas 07.11.2016
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Djukanović je danas rekao da će se stati na put onima koji bi da ruše državu. Đukanović je rekao da su jučerašnje izjave specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i vrhovnog državnog tužiova Ivice… »

Panika u Sarajevu: Zbog napuštenog prtljaga evakuisan deo aerodroma!

Srbija danas 07.11.2016
Jedan deo Međunarodnog aerodroma Sarajevo bio je danas evakuisan zbog napuštenog prtljaga. Granična policija je saopštila da je tim za deaktiviranje bombi pregledao prtljag i utrdio da ne sadrži nikakve opasne materije. Prtljag je potom predat… »

Sramna odluka hrvatskog suda: Bez kazne za razbijanje dvojezične table u Vukovaru

Srbija danas 07.11.2016
Vukovarski opštinski sud doneo je danas prvostepenu oslobađajuću presudu u postupku protiv Marijana Živkovića zbog razbijanja dvojezične table na zgradi policijske stanice u Vukovaru. To je novinarima potvrdio Živkovićev advokat Emil Mitrovski… »