Izvor: Studio B arhiva vesti 07.11.2016

Đoković i zvanično nije više na vrhu ATP liste

Studio B 07.11.2016
Britanski teniser Endi Marej od danas je zvanično svetski broj jedan, pošto je prvi put u karijeri nasledio Novaka Đokovića i sada ima prednost od 405 bodova. Marej je na teniski vrh došao zbog eliminacije Đokovića u četvrtfinalu Mastersa u… »

Otvoren okrugli sto o zloupotrebi dečjeg rada

Studio B 07.11.2016
U Srbiji je suštinski problem prepoznati da postoji zloupotreba u dečjem radu i da samo dete to prepozna, jer se kod nas to često vidi kao jedini mogući način života, poručeno na okruglom stolu „Unapređenje normativnog okvira za zaštitu dece od… »

Bez kazne za razbijanje dvojezične table

Studio B 07.11.2016
Vukovarski opštinski sud doneo je danas prvostepenu oslobađajuću presudu u postupku protiv Marijana Živkovića zbog razbijanja dvojezične table na zgradi policijske stanice u Vukovaru, javili su hrvatski mediji. To je novinarima potvrdio Živkovićev… »

Hrvatski huligani napali srpske strelce u Splitu

Studio B 07.11.2016
Grupa hrvatskih huligana napala je u Splitu srpske reprezentativce u streljaštvu i samo pukom srećom izbegli su linč. Kako je Novostima ispričao srpski olimpijac Damir Mikec sve se desilo u subotu uveče na parkingu, kada se zajedno sa kolegama… »

Raste vodostaj na Kupi i Korani

Studio B 07.11.2016
Na karlovačkom su području jutros uvedene pripremne mere obrane od poplava, jer je u 8 sati vodostaj reke Kupe iznosio 630 centimetara, sa tendencijom daljeg rasta, a visok je i vodostaj reke Korane – 575 centimetara. Voda se izlila na uobičajenim… »

Beograd na Svetskom sajmu turizma u Londonu

Studio B 07.11.2016
Turistička organizacija Beograda (TOB) do 9. novembra predstavlja turističku ponudu srpske prestonice na Svetskom sajmu turizma u Londonu – WTM, vodećem globalnom događaju za turističku industriju. Ovim povodom TOB će predstaviti nove info promo… »

Članovi IS privedeni na Kosovu planirali napade na Balkanu

Studio B 07.11.2016
Kosovski javni tužilac izjavio je da su sedmorica osumnjičenih pripadnika Islamske države (IS), koji su privedeni na Kosovu prošle nedelje, planirali napade na na Balkanu i dobijali instrukcije od ekstremista u Siriji, prenose danas prištinski… »

Otvoren sajam nameštaja

Studio B 07.11.2016
Na Beogradskom sajamu počeo je 54. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, na kojima je više od 520 izlagača iz 45 zemalja. Ministar turizma i… »

Vučić: Povezujemo Srbiju kilometar po kilometar

Studio B 07.11.2016
U prisusutvu 10 000 ljudi otvorena deonica autoputa Ljig – Preljina na Koridoru 11. Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je na otvaranju auto-puta Ljig-Preljina da ne krije radost, jer je ovaj autoput vidan dokaz da Srbija može bolje, da može… »

Tornado protutnjao Rimom, Koloseum pod vodom

Studio B 07.11.2016
Jedna osoba poginula, više od deset povrđeno, kada je snažan vetar praćen olujom i tornadom protutnjao Rimom. Materijalna šteta ogromna. Koloseum pod vodom. Snažan vetar praćen olujom i mogućim tornadom protutnjao je Rimom. U mestu Ladispoli, 30… »