Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Bratski desant na teroriste u Banatu

Večernje novosti 07.11.2016
Na vojnom aerodromu Kovin danas počela višednevna vežba vojski Srbije, Rusije i Belorusije. Specijalnim padobranima spuštana i oklopna vozila. Guseničari su izbačeni sa visine od 700 metara. GRUPA od 25 do zuba naoružanih terorista, uvežbanih i… »

Migrante muči - šuga

Večernje novosti 07.11.2016
Centar za azil upozorava da je stanje u prihvatilištima veoma teško. U Komesarijatu za izbeglice tvrde da zaraza dolazi iz parkova. CENTRI za smeštaj izbeglica u Srbiji su puni, a u pojedinima nema dovoljno kreveta, ćebadi, tople vode i higijenskih… »

Izbeglice mogu da otkupe kuće

Večernje novosti 07.11.2016
Oko 15.000 porodica iz bivše SFRJ dobilo krov uz pomoć države i UNHCR. Οκο 45.000 ljudi biće trajno stambeno zbrinuto. PORODICA Vidović, izbeglice iz Vrginog Mosta, jedna je od desetak familija koje su na teritoriji Vladičinog Hana, posle… »

Tajna i da je Tito bio komunista

Večernje novosti 07.11.2016
Inicijativa za ocenu ustavnosti Pravilnika o korišćenju dokumentacije Bezbednosno-informativne agencije. ARHIV Srbije nema pravo da potamnjuje imena u dokumentima BIA koje dostavlja sudu i strankama u postupcima rehabilitacije - smatra advokat Zoran… »

Na licu mesta Potraga za crkvom kneza Časlava

Večernje novosti 07.11.2016
Na temeljima tajanstvenog vizantijskog i srpskog grada iznad Malog Zvornika. Otkrića na Orlovinama bacaju novo svetlo na istoriju prednemanjićke Srbije. KUPASTO brdo Orlovine nad Malim Zvornikom neočekivano je postalo jedno od najintrigantnijih… »

Dvadeset mladih zaposleno u Ivanjici

Večernje novosti 07.11.2016
Saradnja privatnog sektora i organizacija civilnog društva dovele do održivog zapošljavanja mladih na lokalnom nivou. Zajedničkim zalaganjem privatne kompanije "Matis" iz Ivanjice i Udruženja "Pokret za evropski razvoj obrazovanja - PERO" napravljen… »

I Tramp i Hilari Srbiji donose isto

Večernje novosti 06.11.2016
Reditelj Predrag Gaga Antonijević o predsedničkim izborima u Americi kao rijaliti šouu, našoj dijaspori kojoj je draži Tramp, svojoj otadžbini... SERIJA "Ubice mog oca" je fikcija, ali ona proizlazi iz naše svakodnevice, naročito u prošlosti… »