Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 07.11.2016

Počinje pozorišni festival u Užicu: "Na Drini ćuprija" podiže zavesu

Večernje novosti 07.11.2016
Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu počinje danas predstavom "Na Drini ćuprija" novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, u režiji Kokana Mladenovića. JUGOSLOVENSKI pozorišni festival u Užicu počinje danas predstavom "Na Drini ćuprija"… »

Sedativi za Ofeliju

Večernje novosti 07.11.2016
Književnik Milisav Milenković govori za "Novosti" o romanu "Doba vetrova", zbirci pesama "Šekspir - san i krv". Ne pamtim kada je iko od zvaničnika izustio reč "umetnost" SAVREMENI pisac u Srbiji je u najčešćem slučaju "sluga bez ajluka", kako… »

Nestao Đurin dom

Večernje novosti 07.11.2016
Deo kuće Đure Jakšića u Karađorđevoj ulici u Kragujevcu ovih dana se potpuno srušio. DEO kuće Đure Jakšića u Karađorđevoj ulici u Kragujevcu ovih dana se potpuno srušio. Kuća u kojoj je veliki pesnik tokom svog službovanja u ovom gradu, u… »

Italijani komponovali inspirisani novopazarskom pesnikinjom

Večernje novosti 07.11.2016
Stihovi Nadije Rebronje iz knjige "Ples morima" inspirisali osam kompozitora italijanskog konzervatorijuma "Nikolo Pičini" u Bariju da komponuju muziku na temu Mediterana. NOVI PAZAR - Stihovi novopazarske pesnikinje Nadije Rebronje iz knjige "Ples… »

„Čitanka srpstva“ – Cela biblioteka u jednoj knjizi

Večernje novosti 07.11.2016
Izdavači ovog odlično dizajniranog i veoma kvalitetno odštampnog po mnogima kapitalnog dela na više od 500 stranica i sa preko 400 fotografija u humanoj misiji čuvanja istorije. Srbi svakako spadaju među najraseljenije narode u svetu. Stručnjaci… »

Šest radova dobilo nagradu Aga Kan za arhitekturu u Abu Dabiju

Večernje novosti 06.11.2016
Nagradu "Aga Kan" za arhitekturu, jednu od najprestižnijih u toj oblasti, zvanično je danas dobilo šest radova iz Azije, Evrope i sa Bliskog istoka. Nagradu "Aga Kan" za arhitekturu, jednu od najprestižnijih u toj oblasti, zvanično je danas dobilo… »

Doktorat zaživeo u stripu

Večernje novosti 06.11.2016
Centar za promociju nauke objavio prvi ilustrovani naučni rad koji se dotiče filozofije, istorije, psihologije, anatomije... Autor Nik Suzenis nas "vozi" kroz celokupno dostignuće ljudskog roda. SASVIM jedinstveno izdanje kojim je Centar za promociju… »