Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 07.11.2016

Nikolić za svestranu saradnju sa Katarom

Večernje novosti 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je na sastanku sa emirom Katara šeikom Tamimom binom Hamadom Al-Tanijem izjavio da je interes Srbije da sa Katarom razvija svestranu saradnju u svim oblastima, pogotovo u ekonomiji. Predsednik Srbije Tomislav… »

Kritike iz Sandžaka i Srbiji i Turskoj

Večernje novosti 07.11.2016
U Novom Pazaru održan Sveopšti sabor Islamske zajednice, učesnici usvojili deklaraciju. Protiv odbijanja akreditacije internacionalnom univerzitetu traže prekograničnu regiju Sandžak, zbog "stabilnosti, mira i razvoja. SVEOPŠTI sabor Islamske… »

Opet propao juriš Tačija na Interpol

Večernje novosti 07.11.2016
Skupština policijske organizacije danas odbila zahtev Priština da bude primljena u članstvo. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić: Mesecima su slali note članicama , ali uzalud. NA zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji danas je propao… »

Tužilac za zločine OVK preneo Mustafi da će raditi bez straha

Večernje novosti 07.11.2016
Glavni tužilac specijalnog suda za zločine OVK Dejvid Švendiman razgovarao je s premijerom Kosova Isom Mustafom i istakao da će se rukovoditi činjenicama, da će raditi bez straha ili pravljenja protivusluga. Glavni tužilac specijalnog suda za… »

Reforme važnije od članstva u EU

Večernje novosti 07.11.2016
Zvaničnici povodom izjava nemačkog ambasadora Ditmana u vezi sa KiM. Dačić: Srbiji nije u interesu narušavanje odnosa sa Rusijom. ZA Srbiju je ključno da sprovede neophodne reforme i da sebe promeni, a konačna odluka o njenom članstvu u EU… »

Štoperica protiv opozicije

Večernje novosti 07.11.2016
DS će inicirati da se ograniči vreme za odgovore na poslanička pitanja. Premijeru nisu uspeli da se obrate predstavnici Dveri, DS, DJB i SRS. DEO opozicije tražiće da se izmeni skupštinski poslovnik tako da se vreme koje premijer i ministri imaju na… »

Špijunka: Vladimir Pavićević ponovo u Skupštini

Večernje novosti 07.11.2016
Bivši poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević, koji je ostao upamćen kao jedan od najaktivnijih predstavnika opozicije u prethodnom sazivu, nedavno se, bar nakratko, vratio u parlament. BIVŠI poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević, koji je ostao… »

Komentar: Riga

Večernje novosti 07.11.2016
Samit "Kina plus 16 zemalja centralne i istočne Evrope" bio je veoma uspešan za našu zemlju. MIHAILA Talja, velikog šahovskog šampiona, u njegovo zlatno doba, zvali su "čarobnjak iz Rige". Danas, kada neki belosvetski političari povlače "drvca" na… »