Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 07.11.2016

Bakterije napadaju nos i grlo

Večernje novosti 07.11.2016
U Vojvodini sve više slučajeva respiratornih infekcija. Registrovano 4.195 obolelih. NOVI SAD - Među zaraznim bolestima u Vojvodini, koje prema važećim zakonskim propisima podležu prijavljivanju, respiratorne infekcije su vodeća. Kako navode u… »

Kovači već pale vatre

Večernje novosti 07.11.2016
Umetnici i zanatlije zakazali nesvakidašnji "megdan", dogodine u Dublju. Jatagan Stevana Sinđelića kao obavezni deo predstojećeg takmičenja. UPRAVO objavljeni javni poziv pod nazivom "Zapalimo vatre kovačke" upućen je svim majstorima koji ovaj… »

Ispeglani računi

Večernje novosti 07.11.2016
TP "Prehrana" u Somboru uspela da izađe iz likvidacije. Mali akcionari sada prodaju trgovačke lokale. SOMBOR - Na vanrednoj skupštini akcionara Trgovinskog preduzeća "Prehrana" u Somboru doneta je odluka da ovo preduzeće posle sedam godina izađe iz… »

Grad "Kvisku" vraća depozit?

Večernje novosti 07.11.2016
Epilog sumnjive licitacije u gradu na Đetinji iz 2015. godine. UŽICE - Krajem 2015, najavnom oglasu za prodaju parcele na kojoj se nalazila poznata kafana "Bagrem", zemljište je prodato preduzeću "Oleks". Za isti plac je konkurisao i Ljubinko Ilić… »

Novi čuvari "Rusande"

Večernje novosti 07.11.2016
O poznatom parku u Melencima ubuduće brinuće JP "Rezervati prirode" u Zrenjaninu. Iako je mnogo uložila, Specijalna bolnica nije više nadležna za zaštitu kompleksa. JEDVA dve godine od odluke kojom ih je bivša pokrajinska vlast proglasila za… »

Svaki četvrti radi "na crno"

Večernje novosti 07.11.2016
Kontrola inspektorata za rad sprovedena u čitavoj Republici. Najveći broj prekršaja otkriven u Podunavskom okrugu. INSPEKTORAT za rad je na čitavoj teritoriji Srbije obavio vanredne nadzore u oblastima trgovine, građevine, ugostiteljstva, zanatskih i… »

Posrednik između Srbije i Albanije

Večernje novosti 07.11.2016
Šćiprim Arifi veruje u zajedničku budućnost na jugu zemlje. PREŠEVO - Opština na krajnjem jugu Republike, po rečima njenog prvog čoveka Šćiprima Arifija, predstavlja sponu između vlada Srbije i Albanije, što se potvrdilo i tokom nedavnog… »

Asfalt izlokali teretnjaci

Večernje novosti 07.11.2016
Obnavlja se razoreni put između susednih sela Bački Gračac i Kruščić. ODžACI - Susedna sela Bački Gračac u odžačkoj i Kruščić u kulskoj opštini uskoro bi, posle mnogo godina, trebalo da budu povezana asfaltom. U susret je prošle godine… »

Troše kao Liga šampiona

Večernje novosti 07.11.2016
Istraga o transakcijama sportskih kolektiva na Jasenici. SMEDEREVSKA PALANKA - Opštinski budžet je lane, ali i u prvoj polovini ove godine "olakšan" za oko 50 miliona dinara, koliko je izdvojeno za ovdašnje sportske klubove, a istovremeno dug lokalne… »