Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 07.11.2016

Iračke snage preuzele kontrolu nad ključnim gradom južno od Mosula

Večernje novosti 07.11.2016
Iračke snage preuzele su danas od Islamske države kontrolu nad poslednjim značajnim naseljem južno od Mosula, javile su agencije. Iračke snage preuzele su danas od Islamske države kontrolu nad poslednjim značajnim naseljem južno od Mosula, javile… »

Bura u Holandiji: Posle "bregzita" stiže "negzit"

Večernje novosti 07.11.2016
Holanđani skupili potpise za referendum protiv sporazuma Brisela sa Kanadom. Novi plebiscit otvara mogućnost za izlazak Holandije iz Evropske unije. EVROPSKA unija se ponovo klima. Holanđani su opet skupili potreban broj potpisa za referendum. Ovog… »

Iračka vojska otkrila masovnu grobnicu u blizini Mosula

Večernje novosti 07.11.2016
Iračka vojska je saopštila da je danas pronašla oko stotinu obezglavljenih tela u masovnoj grobnici južno od grada Mosul koji kontroliše ekstremistička organizacija Islamska država. Iračka vojska je saopštila da je danas pronašla oko stotinu… »

Ankete: Lider opozicije vodi na izborima za predsednika Bugarske

Večernje novosti 06.11.2016
Kandidat opozicione Socijalističke partije za predsednika Bugarske Rumen Radev je, prema rezultatima izlaznih anketa, danas dobio najviše glasova, ali nedovoljno za pobedu već u prvom krugu izbora. Kandidat opozicione Socijalističke partije za… »

Čomski: Sedam ironija američke politike

Večernje novosti 06.11.2016
Noam Čomski, američki lingvista, filozof, istoričar i politički aktivista, poznat je po svom kritičkom stavu prema spoljnoj politici SAD i savremenom kapitalizmu. Noam Čomski, američki lingvista, filozof, istoričar i politički aktivista, poznat… »

Ukrajina: Sakašvili podneo ostavku na mesto guvernera Odese

Večernje novosti 07.11.2016
Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, koji je od 2015. godine guverner ukrajinske oblasti Odese, najavio je danas ostavku na tu funkciju. MOSKVA - Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, koji je od 2015. godine guverner ukrajinske oblasti… »

FBI: Nema optužnice protiv Klintonove

Večernje novosti 06.11.2016
Direktor FBI Džejms Komi izjavio je da se posle pregleda novootkrivenih mejlova koje je slala ili primala Hilari Klinton ne menja njihov zaključak da protiv nje ne treba da bude podignuta optužnica. Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI)… »

Tuča u avionu „Rajanera“ (video)

Večernje novosti 07.11.2016
Avion kompanije „Rajaner“, koji je iz Brisela leteo za Maltu, prinudno je sleteo na aerodrom u Pizi zbog tuče putnika. Avion kompanije „Rajaner“, koji je iz Brisela leteo za Maltu, prinudno je sleteo na aerodrom u Pizi zbog tuče putnika. Kako… »

NATO želi dijalog sa Rusijom, uprkos zabrinutosti zbog Krima

Večernje novosti 07.11.2016
Zamenica generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemeler izjavila je danas da Alijansa želi dijalog s Rusijom, uprkos zabrinutosti zbog, kako je navela, ruskog vojnog nagomilavanja na Krimu. Zamenica generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemeler izjavila je… »

Ostavka zbog sastanka sa Dalaj lamom

Večernje novosti 06.11.2016
Sastanak sa Dalaj lamom mogao bi češkog ministra kulture Danijela Hermana da košta funkcije, jer je predsednik države Miloš Zeman, koji se zalaže za jačanje veza sa Kinom, danas zatražio njegovu ostavku. Sastanak sa Dalaj lamom mogao bi češkog… »