Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 07.11.2016

Atentator na Vučića uhapšen u Banjaluci, pa pušten na slobodu

Vesti online 07.11.2016
Pripadnici MUP RS uhapsili su osobu koja se dovodi u vezu s oružjem pronađenim u Jajinicima nedaleko od porodične kuće Aleksandra Vučića. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske kazali su da su pripadnici policije lišili slobode osobu na… »

Šta je Milo poručio onima koji su hteli da ga sruše

Vesti online 07.11.2016
Bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović poručio je nakon današnje konstitutivne sednice parlamenta da je politika uzrok planiranog napada 16. oktobra i da je sve to urađeno u dosluhu sa političkim faktorom u Crnoj Gori, kojem će se, kaže… »

Švajcarski mediji: Evropski džihadizam je rođen u BiH

Vesti online 07.11.2016
Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH osudio na sedam godina zatvora, imao je uticaja na islamiste u Švajcarskoj, piše švajcarski "Noje Cirher cajtung". List piše o široko rasprostranjenoj mreži islamista koja vuče korene sa Balkana. Jedan od… »

Vođa bosanskih Muslimana bi da menja Dejton: Evo šta traži za Srebrenicu

Vesti online 07.11.2016
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović, nakon lokalnih izora u BiH na kojima je u opštini Srebrenica pobedio srpski kandidat Mladen Grujičić, što Bošnjaci odbijaju da prihvate, smatra da ta opština mora imati… »

Babo se nakon 23. godine vraća u Sarajevo

Vesti online 07.11.2016
Novoizabrani načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić, prema informacijama koje su došle iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH, trebalo bi da prisustvuje svečanoj ceremoniji dodele sertifikata o preuzimanju načelničkih mandata koja će u utorak biti… »

Kremlj izričit: Nemamo veze sa akcijom u Crnoj Gori

Vesti online 07.11.2016
Kremlj je danas kategorički odbacio mogućnost umešanosti Moskve u pokušaje organizovanja protivpravnih akcija u Crnoj Gori. To je novinarima u Moskvi rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Tass. On je na taj način komenarisao to što je… »

Ruski mediji otkrili šta rade kozaci i dobrovoljci iz Donbasa na Balkanu

Vesti online 07.11.2016
Kozaci i srpski dobrovoljci iz Donbasa mogli bi biti operativci koji sprovode ruske interese na Balkanu, piše ruska "Novaja Gazeta", analizirajući informacije da su ruski nacionalisti planirali teroristički napad u noći crnogorskih izbora. U… »