Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Mehanizovana četa u napadu: Srpski i ruski vojnici u artiljerijskoj akciji (VIDEO)

Vesti online 07.11.2016
Ministarstvo odbrane saopštilo je da je treći dan Multinacionalne vojne vežbe "Slovensko bratstvo 2016" protekao u znaku uvežbavanja pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije na Pasuljanskim livadama. Nakon uvežbavanja… »

Putnici sa Kosova: Srbi nas nisu pustili da izađemo iz aviona!

Vesti online 07.11.2016
Iz beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" saopšteno je da je avion koji je saobraćao na liniji Beč - Priština, u nedelju uveče oko 22 sata neplanirano sleteo na beogradski aerodrom zbog "vibracija" na motoru. Kosovski mediji preneli su da putnicima sa… »

Kinezi grade srpske puteve

Vesti online 07.11.2016
"Srbija je u Rigi potpisala ugovore o finansiranju više projekata u vrednosti od 734 miliona evra", izjavila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Rigi, na samitu "Kina plus 16 zemalja istočne i centralne… »

Vučić: Zovu nas “kokainska braća”, a drogu nismo probali

Vesti online 07.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je tačno da mu je brat Andrej "slaba tačka", te objasnio da veruje da stoga dobar deo onih koji ga napadaju "igra na tu kartu". - Tačno je da mi je brat slaba tačka i volim ja njega i on mene. Smeta im čovek… »

Ruska analitičarka upozorila Srbiju: Zapad priprema haos, Balkanu preti velikoalbanska agresija!

Vesti online 07.11.2016
Zapadni centri moći svesno izazivaju krize na Balkanu, zarad svojih interesa oni kriminalizuju državne aparate, kaže jedna od najcenjenijih ruskih analitičarki. Zapadni centri moći svesno prave haos na Balkanu, a međunarodni faktori ne dozvoljavaju… »

Stanoje Glavaš: Hrabar, mudar i odan

Vesti online 07.11.2016
Malo je junaka kao što je bio Stanoje Stamatović Glavaš. Jedan od najistaknutijih starešina u Prvom srpskom ustanku rođen je u selu Glibovcu kod Smederevske Palanke 21. februara 1763. godine. Otac Dimitrije i majka Marica u taj kraj su se doselili iz… »

Štrajk glađu radnika Zastave (1): Svima bolje da nas nema!

Vesti online 07.11.2016
Zamotani u ćebad, sklupčani između automobilskih guma, barskih stolica i dve kosačice za travu - nekadašnjeg centralnog magacina Zastava INPRO u Kragujevcu, grupa od 28 invalida rada više od tri nedelje štrajkuje glađu. Njihova patnja je svedena u… »

Poslednji putnici kosovskog Titanika

Vesti online 07.11.2016
"Od prognoziranih 5:0 pobeda za Srbiju u Briselu, Srbi na KiM ne veruju u ono što nam zaduženi za nas u Beogradu govore i obećavaju. Pokazali su nam da njih naša budućnost ne zanima, već kako da sa Kosovom zbrinu svoju" kaže u razgovoru za "Vesti"… »

Sve što niste znali o čuvenom gulašu

Vesti online 07.11.2016
Gulaš je mađarsko nacionalno jelo koje se na području ove države jede od 9. veka. Ime (mađarski gulyás) potiče od istoimene reči za pastira koji su obično jeli ovo jelo. Umesto gustog variva s mesom, povrćem i začinima prvi gulaši sastojali su… »

Gde je nestalo borsko zlato (4): Jezero guta bogatstvo

Vesti online 07.11.2016
Da li u Rudarsko-topioničarskom basenu, nekadašnjem gigantu, "specijalni tretman" ima "kralj bakra" Milan Popović, bivši suprug estradne zvezde Severine i zbog čega se zataškava da je netragom nestalo pola tone zlata za samo dve godine? Predsednik… »