Politika arhiva vesti 07.11.2016

Nikolić za svestranu saradnju sa Katarom

Večernje novosti 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je na sastanku sa emirom Katara šeikom Tamimom binom Hamadom Al-Tanijem izjavio da je interes Srbije da sa Katarom razvija svestranu saradnju u svim oblastima, pogotovo u ekonomiji. Predsednik Srbije Tomislav… »

Tužilac suda za zločine OVK u Beogradu i Prištini

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Specijalni tužilac za ratne zločine OVK na Kosovu Dejvid Švendiman razgovarao je danas u Prištini sa kosovskim državnim tužiocem Aleksandrom Lumezijem o organizaciji, nadležnostima i ovlašćenjima Kancelarije specijalnog tužioca… »

Spisak zahteva od Zukorlićevog univerziteta do trase Koridora 11

Politika 07.11.2016
Sandžačkom deklaracijom koju je usvojio sabor traži se definisanje ustavnopravnog položaja Bošnjaka u Srbiji kao i da prestanu „nasrtaji SANU i Matice srpske na bosanski jezik”. Sveopšti sabor Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), koji je održan… »

"U Jajincima stvar ozbiljnija nego što se mislilo"

Mondo 07.11.2016
Aleksandar Vučić je iznenađen kako je policija napredovala u istrazi u vezi sa pronađenim oružjem u Jajincima i na Novom Beograd. Premijer govorio o službama bezbednosti, slučajevima "Crna Gora" i "Braća Bitići"... Foto: Tanjug, Dragan… »

Propao pokušaj Kosova za prijem u Interpol

Beta 07.11.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na "današnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo". "Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama… »

Borovčanin i zvanično isključen iz SPS

Politika 07.11.2016
BEOGRAD - Funkcioner SPS-a i zamenik predsednika opštine Stari Grad Nenad Borovčanin danas je i zvanično isključen iz te stranke, navodi Tanjug. On je tu informaciju potvrdio na svom Tviter nalogu:"Od sada i zvanično iščlanjen iz @socijalisti… »

Opet propao juriš Tačija na Interpol

Večernje novosti 07.11.2016
Skupština policijske organizacije danas odbila zahtev Priština da bude primljena u članstvo. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić: Mesecima su slali note članicama , ali uzalud. NA zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji danas je propao… »

Joksimović: Aktivna razvojna podrška UN Srbiji

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Ministarka Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i stalna koordinatorka UN tima u Srbiji Irena Vojačkova-Solorano ukazale su danas na važnost nastavljanja strukturnih reformi, kao preduslova za napredak društva i… »

Dijalog Kosova i Srbije stagnira

Beta 07.11.2016
Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic (Angelika Viets) ocenila je da dijalog Kosova i Srbije stagnira, da se sporazumi ne sprovode i da prevremeni izbori na Kosovu neće promeniti ništa na političkoj sceni. "Ne želim da spekulišem zašto se to… »

Dejvid Švendiman: Vodiću se isključivo činjenicama i zakonom

Kurir 07.11.2016
PRIŠTINA - Glavni tužilac novoosnovanog Specijalnog tužilaštva Dejvid Švendiman je tokom današnjeg boravka u Prištini imao niz susreta sa predstavnicima kosovskih vlasti, a tom prilikom on je naglasio svoju nezavisnu ulogu i da će tokom svog… »