Politika arhiva vesti 07.11.2016

Nikolić: Interes Srbije za saradnju u svim oblastima

Politika 07.11.2016
DOHA/BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u zvaničnu posetu Državi Katar, gde ga je dočekao emir države šeik Tamim bin Hamad Al-Tani. Nikolić je u srdačnom i prijateljskom razgovoru istakao interes Srbije da sa… »

Zeri: "Važne političke figure" na optužnici za zločine OVK

B92 07.11.2016
Očekuje se da će Specijalni sud za ratne zločine OVK podići prve optužnice za ratne zločine u prvoj polovini 2017. godine. Politički analitičari na Kosovu tvrde da bi važne političke figure mogle da se nađu među optuženima, piše prištinski… »

Omerović: Ugrožen biznis Muamera Zukorlića

RTV 07.11.2016
BEOGRAD, NOVI PAZAR - Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović optužio je danas Muamera Zukorlića da zloupotrebljava i manipuliše institucijama Islamske zajednice u Srbiji i Svebošnjačkim saborom, u interesu svog Internacionalnog… »

"U Jajincima stvar ozbiljnija nego što se mislilo"

Mondo 07.11.2016
Aleksandar Vučić je iznenađen kako je policija napredovala u istrazi u vezi sa pronađenim oružjem u Jajincima i na Novom Beograd. Premijer govorio o službama bezbednosti, slučajevima "Crna Gora" i "Braća Bitići"... Foto: Tanjug, Dragan… »

Propao pokušaj Kosova za prijem u Interpol

Beta 07.11.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na "današnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo". "Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama… »

Borovčanin i zvanično isključen iz SPS-a

RTS 07.11.2016
Funkcioner SPS-a i zamenik predsednika opštine Stari Grad Nenad Borovčanin potvrdio je danas da je i zvanično isključen iz te stranke. Nenad Borovčanin je tu informaciju potvrdio na svom Tviter nalogu: "Od sada i zvanično iščlanjen iz SPS-a… »

Kosovo ne može u interpol: Još jedan propali pokušaj Prištine

Pravda 07.11.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola. "Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama, Generalna skupština… »

Joksimović: Razvojna podrška UN Srbiji

Danas 07.11.2016
Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa stalnim koordinatorom UN tima u Srbiji Irenom Vojačkovom-Solorano o procesu pristupanja, sprovođenju reformi i budućim pravcima pomoći UN. Ministarka za evropske integracije i Vojačkova-Solorano ukazale su… »

Angelika Fic: Dijalog Kosova i Srbije stagnira

Novi magazin 07.11.2016
Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic ocenila je da dijalog Kosova i Srbije stagnira, da se sporazumi ne sprovode. Ona je rekla i da prevremeni izbori na Kosovu neće promeniti ništa na političkoj sceni. "Ne želim da spekulišem zašto se to… »

Tužilac za zločine OVK: Radiću bez straha

Beta 07.11.2016
Glavni tužilac specijalnog suda za zločine OVK Dejvid Švendiman razgovarao je danas u Prištini s premijerom Kosova Isom Mustafom i s ministrom pravde Duratom Hodžajem. Švendimen je kosovskim zvaničnicima, kako se navodi u saopštenju koje je… »