Regioni arhiva vesti 07.11.2016

„Čistoća“: Zimska služba spremna za prvi sneg

Ritam grada Kg 07.11.2016
Mehanizacija i ekipe JKP „Čistoća“ spremni su za predstojeću zimu, potvrđeno je tokom smotre zimske službe koja se obavlja svake godine početkom novembra. Ovo preduzeće raspolaže sa, za sada, dovoljnom količinom soli i rizle, a završen je… »

RTV Kragujevac preti oduzimanje dozvole za emitovanje

N1 Info 07.11.2016
Radio-televiziji Kragujevac (RTK) preti oduzimanje dozvole za emitovanje jer od kada je privatizovana nije uplatila nijedan dinar na ime naknade Regulatornom telu za elektronske medije (REM), zbog čega je taj dug do novembra narastao na milion i 740.000… »

Otvoren auto-put Ljig-Preljina

Prva 07.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju auto-puta Ljig-Preljina da ne krije radost, jer je ovaj autoput vidan dokaz da Srbija može bolje, da može da se menja, da više ne stoji u mestu, da nije zemlja bez puteva i zemlja bez… »

Prva redovna kargo linija Niš-Istanbul na aerodromu Konstantin Veliki

Blic 07.11.2016
Zahvaljujući redovnoj kargo liniji na relaciji Niš-Istanbul-Niš, godišnje će biti prevezeno 4.000 tona robe, najavio je u Nišu Mustafa Jaz regionalni direktor za Evropu turske kompanije „Turkiš kargo“. Čarter letovi iz Niša starovali su… »

Ima nade za bivše radnike "Zastave"

RT Kragujevac 07.11.2016
Bivši radnici fabrike Zastava automobili nad kojom je u stečajnom postupku 25. oktobra proglašen bankrot nadaju se da bi mogli da naplate nekoliko stotina hiljada dinara na ime izdvajanja za stambeni fond, zajam za fabriku ili fondove solidarnosti. Ova… »

Blistavi i pritajeni preduzetnički duh Vlasotinčana

Jugmedia 07.11.2016
VLASOTINCE – Precizirani rokovi, smanjenje administracije i taksi, uniformni obrasci i povećana efikasnost u radu organa uprave pokazatelji su povoljnog poslovnog okruženja kome teži vlasotinačka lokalna samouprava. Ovo je jedna od poruka današnjeg… »

Selo Hadžinci menja ime u Putinovo

OK radio 07.11.2016
Stanovnici sela Hadžince na jugoistoku Srbije doneli su odluku da ime sela promene u Putinovo u čast ruskog predsednika, piše Sputnjik. Stari naziv sela potiče iz vremena turske vlasti i lokalnim stanovnicima se nikada nije dopadao. Posle glasanja oni… »

Bakterije napadaju nos i grlo

Večernje novosti 07.11.2016
U Vojvodini sve više slučajeva respiratornih infekcija. Registrovano 4.195 obolelih. NOVI SAD - Među zaraznim bolestima u Vojvodini, koje prema važećim zakonskim propisima podležu prijavljivanju, respiratorne infekcije su vodeća. Kako navode u… »

Deset godina zatvora za gaženje devojčice

Jugmedia 07.11.2016
PROKUPLJE – Nepravosnažnom presudom Viši sud u Prokuplju osudio je na 10 godina zatvora Nikolu Boškovića (24) iz Blaca koji je krajem februara ove godine kolima usmrtio na pešačkom prelazu u centru Blaca 13-godišnju Nadu Bogićević. U izricanju… »

Tutin, opština koja napreduje

Glas Zapadne Srbije 07.11.2016
Tutin –Tutin ide krupnim koracima napred i predstavlja razvojni potencijal, izjavio je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Šemsudin Kučević. Iako je ova opština spadala u nerazvijenije u Srbiji, ona sada može da se pohvali mnogim stvarima… »