Regioni arhiva vesti 07.11.2016

„Čistoća“: Zimska služba spremna za prvi sneg

Ritam grada Kg 07.11.2016
Mehanizacija i ekipe JKP „Čistoća“ spremni su za predstojeću zimu, potvrđeno je tokom smotre zimske službe koja se obavlja svake godine početkom novembra. Ovo preduzeće raspolaže sa, za sada, dovoljnom količinom soli i rizle, a završen je… »

Popisan deo imovine RTK!

RT Kragujevac 07.11.2016
Od privatizacije pre godinu dana Radio televizija Kragujevac nije uplatila ni dinar Regulatornom telu za elektronske medije, izjavila je Olivera Zekić članica Saveta REM-a posle današnje sednice ovog tela i dodala da neplaćanje ove zakonske obaveze… »

Vučić: Srbija više ne stoji u mestu, nije više zemlja bez snova

Glas Zapadne Srbije 07.11.2016
Gornji Milanovac - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju auto-puta Ljig-Preljina da ne krije radost, jer je ovaj autoput vidan dokaz da Srbija može bolje, da može da se menja, da više ne stoji u mestu, da nije zemlja bez… »

Prva redovna kargo linija Niš-Istanbul na aerodromu Konstantin Veliki

Blic 07.11.2016
Zahvaljujući redovnoj kargo liniji na relaciji Niš-Istanbul-Niš, godišnje će biti prevezeno 4.000 tona robe, najavio je u Nišu Mustafa Jaz regionalni direktor za Evropu turske kompanije „Turkiš kargo“. Čarter letovi iz Niša starovali su… »

Pavlović: Ima nade da bivši radnici “Zastave” naplate potraživanja

Ritam grada Kg 07.11.2016
Bivši radnici fabrike Zastava automobili nad kojom je u stečajnom postupku 25. oktobra proglašen bankrot nadaju se da bi mogli da naplate nekoliko stotina hiljada dinara na ime izdvajanja za stambeni fond, zajam za fabriku ili fondove solidarnosti. Ova… »

Forum za razvoj preduzetništva

Jug press 07.11.2016
VLASOTINCE Precizirani rokovi, smanjenje administracije I taksi, uniformni obrasci I povećana efikasnost u radu organa uprave pokazatelji su povoljnog poslovnog okruženja kome teži vlasotinačka lokalna samouprava. Ovo je jedna od poruka današnjeg… »

Selo Hadžinci menja ime u Putinovo

OK radio 07.11.2016
Stanovnici sela Hadžince na jugoistoku Srbije doneli su odluku da ime sela promene u Putinovo u čast ruskog predsednika, piše Sputnjik. Stari naziv sela potiče iz vremena turske vlasti i lokalnim stanovnicima se nikada nije dopadao. Posle glasanja oni… »

Sve više slučajeva respiratornih infekcija

Radio 021 07.11.2016
Među zaraznim bolestima u Vojvodini, koje prema važećim zakonskim propisima podležu prijavljivanju, respiratorne infekcije su vodeća. Kako navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, od 14. septembra do 18. oktobra registrovano je 4.849… »

Deset godina zatvora za gaženje devojčice

Jugmedia 07.11.2016
PROKUPLJE – Nepravosnažnom presudom Viši sud u Prokuplju osudio je na 10 godina zatvora Nikolu Boškovića (24) iz Blaca koji je krajem februara ove godine kolima usmrtio na pešačkom prelazu u centru Blaca 13-godišnju Nadu Bogićević. U izricanju… »

Kučević: U Tutinu očekujem razvojni bum u narednoj godini

Blic 07.11.2016
Tutin ide krupnim koracima napred i predstavlja veliki razvojni potencijal, izjavio je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Šemsudin Kučević. Iako je ova opština spadala u nerazvijenije u Srbiji, sada može da se pohvali mnogim stvarima, navodi… »