Balkan arhiva vesti 11.11.2016

"Protiv hrvatskih generala podnete krivične, ne optužnice"

B92 11.11.2016
Zagreb -- Ministar pravosuđa Hrvatske Ante Šprlje kaže da je MUP RS od 1996. do 2000. podneo krivične prijave, ne optužnice protiv 16 hrvatskih generala za ratne zločine. Šprlje je rekao da je Vlada Hrvatske preduzela niz koraka i oformila službu… »

U BiH uhapšeno više osoba i bivši pratilac Izetbegovića

Slobodna Evropa 11.11.2016
Pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su jutros nekoliko osoba u akciji na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Domaći mediji prenose da su uhapšeni bivši ministar unutrašnjih poslova… »

Dodik: Prekinuti komunikaciju sa Izetbegovićem

Večernje novosti 11.11.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je vreme da prekine… »

Advokat negirao nameru Dikića da prizna krivicu

BK TV 11.11.2016
Milan Petrović, advokat penzionisanog generala i bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori pod sumnjom da je organizovao terorističke napade u toj državi tokom izborne noći, negirao je da njegov… »

Potpredsednik ruske Dume upozorio crnu goru: Ne ponavljajte 1948. godinu!

Kurir 11.11.2016
Potpredsednik ruske Dume i visoki funkcioner partije Jedinstvene Rusije Sergej Željeznak zapretio je crnogorskoj vlasti da "ne ponavlja 1948. godinu". Indirektnom ocenom da je Titova Jugoslavija bila "grešna" u sukobu sa Informbirom i ondašnjim… »

Crnogorsko pravosuđe proverava "Balkansku kozačku vojsku"

RTV 11.11.2016
PODGORICA - Crnogorsko pravosuđe pokrenulo je istragu o delovanju "Balkanske kozačke vojske", formirane početkom septembra u Kotoru, koja broji oko 50 članova zbog provere njihove moguće povezanosti sa osobama, koje se dovode u vezu sa osujećenim… »

"Ne pretim ni Dodiku, ni Srpskoj"

Vesti online 11.11.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je Dodiku poručio u četvrtak da mora da se promeni ili će biti promenjen, kaže da on nikome ne preti. Nakon što ga je Dodik upozorio da ne može da preti ni njemu niti Republici Srpskoj… »

Srbija: U dječijoj hrani pronađeni pesticidi

Al Jazeera 11.11.2016
Popularna hrana za bebe Juvitana, serije sa rokom trajanja do 2017. i 2019. godine, povučena je sa tržišta Srbije. Ministarstvo zdravlja Srbije objavilo je da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta dječijih kašica Juvitana. Mogle bi da… »

Velike kiše izazvale poplavu u Rijeci

Studio B 11.11.2016
Kiša koja danas neprekidno pada u Rijeci izazvala je brojne probleme, a ulice su potpuno poplavljene. Iz mnogih uličnih šahtova voda kulja, a na društvenim mrežama pojavili su se brojni snimci i fotografije koje to pokazuju. Velike kiše izazvale su… »

Horor u Tesliću: Srednjoškolca pretukli, ošišali mu kosu i bradu, pa ga zavezali za auto i vukli po asfaltu

Blic 11.11.2016
Srednjoškolac Bogdan Rakić (18) brutalno je pretučen u Tesliću i lekari se još bore za njegov život. Napad koji je šokirao Teslić desio u noći između 1. i 2. novembra kada su mu napadači ošišali obrve, dugu kosu i bradu, a zatim ga… »