Balkan arhiva vesti 11.11.2016

Republika srpska podnela krivične prijave protiv 16 hrvatskih generala: Ako kroče na teritoriju BiH, biće uhapšeni?

Telegraf 11.11.2016
Visoke starešine hrvatsko-muslimanske ratne koalicije optužuju između ostalog i obdukcioni nalazi na 1.214 ekshumiranih tela Srba koji dokazuju da je ogroman broj ovih ljudi ubijen posle mučenja tokom okupacije. MUP Republike Srpske podneo je… »

Akcija "Pravda" u BiH, među uhapšenima bivši ministar i telohranitelj Alije Izetbegovića

RTS 11.11.2016
U Bosni i Hercegovini uhapšeno je oko 20 osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal, pranje novca i korupciju. Među uhapšenima su i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić i bivši pratilac Alije Izetbegovića, Juso… »

Dodik: Vreme je da prekinem komunikaciju sa Izetbegovićem

Studio B 11.11.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem iako, kako je rekao, misli da je BiH neophodan snažan jedinstven politički faktor… »

Državni udar u CG: "Dikić ništa ne priznaje"

Vesti online 11.11.2016
Milan Petrović, advokat penzionisanog generala i bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori pod sumnjom da je organizovao terorističke napade u toj državi tokom izborne noći, negirao je da njegov… »

Putinov saradnik ponovo preti Crnoj Gori

RTV 11.11.2016
PODGORICA - Potpredsednik ruske Dume i visoki funkcioner partije predsednika Vladimira Putina Jedinstvene Rusije Sergej Željeznak, kako je preneo podgorički list Pobjeda, zapretio je crnogorskoj vlasti da "ne ponavlja 1948. godinu". Indirektnom ocenom… »

Balkanska kozačka vojska pod istragom

Alo 11.11.2016
Crnogorsko pravosuđe pokrenulo je istragu o delovanju "Balkanske kozačke vojske", formirane početkom septembra u Kotoru. Ta grupa broji oko 50 članova. Istraga je pokrenuta zbog provere njihove moguće povezanosti sa osobama, koje se dovode u vezu sa… »

"Ne pretim ni Dodiku, ni Srpskoj"

Vesti online 11.11.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je Dodiku poručio u četvrtak da mora da se promeni ili će biti promenjen, kaže da on nikome ne preti. Nakon što ga je Dodik upozorio da ne može da preti ni njemu niti Republici Srpskoj… »

Srbija: U dječijoj hrani pronađeni pesticidi

Al Jazeera 11.11.2016
Popularna hrana za bebe Juvitana, serije sa rokom trajanja do 2017. i 2019. godine, povučena je sa tržišta Srbije. Ministarstvo zdravlja Srbije objavilo je da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta dječijih kašica Juvitana. Mogle bi da… »

Kiša paralisala "grad koji teče"

RTS 11.11.2016
Kiša koja neprestano pada celog dana potpuno je poplavila ulice Rijeke, a iz brojnih šahti voda šiklja u visinu, javlja "Indeks". Popularni naziv za Rijeku, "grad koji teče" – danas je i doslovan, piše Indeks. Na društvenim mrežama su objavljeni… »

Vapaj majke iz teslića: Sina jedinca su mi ošišali, pretukli, zavezali za automobil i vukli po putu!

Kurir 11.11.2016
"Mog sina Bogdana Rakića (18) pre više od 10 dana brutalno su pretukli. Krvnički su se iživljavali nad njim, ošišali ga, skinuli golog i vukli po putu. Kad je došao kući, bio je sav krvav i blatnjav! Imam samo njega. Ja sam samohrana majka" -… »