Društvo arhiva vesti 11.11.2016

Dan kada je počelo primirje između dva rata

Politika 11.11.2016
Pre tačno 98 godina, 11. novembra 1918, u železničkom vagonu blizu Pariza Nemačka je potpisala primirje sa silama Antante. Tako je, praktično završen Prvi svetski rat. – Dan primirja se od 2012. i u Srbiji obeležava kao državni praznik. „Svi… »

Na prelazima sa Mađarskom putnici čekaju duže od sat i po

Radio 021 11.11.2016
Na graničnim prelazima Srbije sa Mađarskom, putnička vozila zadržavaju se više od jedan sat, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije. Pozivajući se na podatke granične policije, AMSS je naveo da se na prelazu Horgoš dva čeka oko dva sata… »

Hladno jutro, sunčan dan, a uveče kiša

Novi magazin 11.11.2016
U Srbiji će jutro danas biti hladno, ponegde s mrazom i maglom, a potom će vreme biti toplije i pretežno sunčano, ali se od popodneva očekuje naoblačenje s kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren južni i… »

Migranti krenuli peške ka Hrvatskoj, Komesarijat ih upozorava

RTV 11.11.2016
ŠIMANOVCI - Izbeglice koje su danas pešice krenule iz Beograda do granice sa Hrvatskom stigle su do Dobanovačke petlje, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Kako je rečeno agenciji Beta, ka granici sa Hrvatskom pešači oko 150 izbeglica u… »

Rekordnih 24.000 zahteva za 24 sata: U 6 koraka bez redova do elektronske zdravstvene knjižice!

Kurir 11.11.2016
BEOGRAD - Direkcija za elektronsku upravu saopštila je danas da je u poslednjih 24 časa predato 24.000 zahteva za zamenu stare zdravstvene knjižice za novu elektronsku karticu i apelovala na strpljenje korisnika zbog velikog broja pristiglih zahteva… »

Beljanski: Ispada da sam branio doktorat protivno svojoj volji

Danas 10.11.2016
Povodom inicijative Katedre krivično-pravnih nauka Pravnog fakulteta u Novom Sadu, dekan ove ustanove proglasio je ništavnom odluku o odbrani doktorske disertacije čuvenog novosadskog advokata Slobodana Beljanskog. U komisiji odbranjene disertacije iz… »

Petrović negirao nameru Dikića da prizna krivicu

Dnevnik 11.11.2016
Milan Petrović, advokat penzionisanog generala i bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori pod sumnjom da je organizovao. terorističke napade u toj državi tokom izborne noći, negirao je da njegov… »

Komesarijat: Neprimeren stav "Žena u crnom"

RTV 11.11.2016
BEOGRAD - Držаvа Srbijа smatra dа pružаnje pomoći migrаntimа u beogrаdskim pаrkovimа nije prihvаtljivo, jer je njimа mesto u sistemu, odnosno u centrimа zа аzil, saopšteno je jutros iz Komesarijata za izbeglice i migracije povodom… »

"Vlada zaboravila sporazum sa prosvetarima"

RTV 11.11.2016
BEOGRAD - Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika izjavila je da i sa najavljenim povećanjem prosvetari ne mogu da dostignu republički prosek i naglasila da su sa Vladom potpisali sporazum prošle godine, ali da je on zaboravljen. Ova… »

Svet je sada Putinov

Vesti online 11.11.2016
Mnogi smatraju ruskog predsednika Vladimira Putina pobednikom predsedničkih izbora u SAD. Novi predsednik SAD Donald Tramp je najavio poboljšanje odnosa sa Rusijom i već je više puta izrazio svoje divljenje prema Putinu. Postojale su i brojne… »