Društvo arhiva vesti 11.11.2016

Vučić i Nikolić položili vence povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu (foto)

Večernje novosti 11.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na beogradskom Novom groblju položio venac kod spomen kosturnice branilaca Beograda u Velikom ratu. Venac je položio i predsednik Tomislav Nikolić kod Spomenika neznanom junaku. BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar… »

Na prelazima sa Mađarskom putnici čekaju duže od sat i po

Radio 021 11.11.2016
Na graničnim prelazima Srbije sa Mađarskom, putnička vozila zadržavaju se više od jedan sat, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije. Pozivajući se na podatke granične policije, AMSS je naveo da se na prelazu Horgoš dva čeka oko dva sata… »

Sutra hladnije, padaće i sneg

Mondo 11.11.2016
U Srbiji će sutra biti oblačno, hladnije i vetrovito, mestimično sa kišom, sneg i susnežica u planinama, ali i višim delovima Beograda. Foto: Mondo/ Goran Sivački Jutarnja temperatura će se kretati od 5 do 8, a najvisa dnevna od 9 do 13 stepeni… »

Grupa migranata krenula peške ka Hrvatskoj

RTS 11.11.2016
Oko 150 migranata krenulo je peške ka granici sa Hrvatskom, u nadi da će preći granicu i ući u zemlju Evropske unije. Grupa je trenutno kod Dobanovačke petlje. Migranti, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, kreću se auto-putem u koloni, uz pratnju… »

Za 24 sata 24.000 zahteva za nove elektronske zdravstvene knjižice

Novi magazin 11.11.2016
U poslednjih 24 čаsа u Srbiji je predаto 24.000 zаhtevа zа zаmenu stаre zdrаvstvene knjižice novim elektronskim kаrticama, a veliki broj zahteva usporio je ovu proceduru, saopštila je danas Direkcija za elektronsku upravu pri Ministarstvu… »

Danas:Poništena doktorska disertacija novosadskog advokata

B92 11.11.2016
Posle inicijative Katedre krivično-pravnih nauka Pravnog fakulteta u NS, dekan je poništio odluku o odbrani doktorske disertacije advokata Slobodana Beljanskog. Kako piše list "Danas", u obrazloženju stoji da je Komisija za utvrđivanje činjeničnog… »

Dikićev advokat negira da on razmatra sporazum o priznanju krivice

Novi magazin 11.11.2016
Branilac Bratislava Dikića, osumnjičenog za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori, advokat Milan Petrović saopštio je danas da njegov branjenik nije razmatrao potpisivanje sporazuma o priznanju krivice sa Tužilaštvom Crne Gore. "U toku je… »

Komesarijat: Neprimeren stav "Žena u crnom"

RTV 11.11.2016
BEOGRAD - Držаvа Srbijа smatra dа pružаnje pomoći migrаntimа u beogrаdskim pаrkovimа nije prihvаtljivo, jer je njimа mesto u sistemu, odnosno u centrimа zа аzil, saopšteno je jutros iz Komesarijata za izbeglice i migracije povodom… »

Janković: Vlada zaboravila na sporazum koji smo potpisali

Nova ekonomija 11.11.2016
Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika kaže da i sa najavljenim povećanjem, prosvetari ne mogu da dostignu republički prosek. Ona podseća da su sa Vladom potpisali sporazum prošle godine, ali da je on zaboravljen. Ova školska godina… »

Svet je sada Putinov

Vesti online 11.11.2016
Mnogi smatraju ruskog predsednika Vladimira Putina pobednikom predsedničkih izbora u SAD. Novi predsednik SAD Donald Tramp je najavio poboljšanje odnosa sa Rusijom i već je više puta izrazio svoje divljenje prema Putinu. Postojale su i brojne… »