Izvor: Dojče vele arhiva vesti 11.11.2016

Leonard Koen, uspehom osujećeni pesnik

Dojče vele 11.11.2016
U jednoj Koenovoj stvari razumeli smo najpre samo ono „Aleluja“. Tek posle smo shvatili da je to bila ljubavna molitva koja počinje ovako: Čuo sam da postoji tajni akord / koji sviraše David i voljaše Gospod. Krajem sedamdesetih prvi put sam čuo… »

Novinari su izgubili kontakt sa ljudima

Dojče vele 11.11.2016
Većina medija još se oporavlja od „šoka“ zbog pobede Donalda Trampa. Ne samo da su poverovali agencijama za istraživanje javnog mnjenja – koje su omanule – već su novinari očigledno izgubili kontakt s običnim ljudima. Brojni uticajni mediji… »

Čovek na Trampovoj strani

Dojče vele 11.11.2016
Dvanaest godina proveo je u Predstavničkom domu Kongresa, od 2013. je guverner. Budući potpredsednik SAD Majk Pens donosi sa sobom političko iskustvo i veze sa Republikancima, a to je ono što Donaldu Trampu nedostaje. Trezven, miran, lojalan, odan… »

„Ustanak protiv samozvanih staratelja“

Dojče vele 11.11.2016
Sa čovekom kakav je Tramp neće biti lako. Ali ne bi bilo lako ni sa Hilari Klinton. No sve to nije ništa novo, a nemačko-američki odnos to je uvek uspevao da prebrodi, komentariše (danas nešto trezvenije) nemačka štampa. Badiše nojeste nahrihten… »

Po instrukcije u Beograd, Zagreb, Ankaru, Moskvu

Dojče vele 11.11.2016
Politički lideri u BiH po mišljenja u vezi sa krupnijim pitanjima idu na konsultacije u druge zemlje. SAD i Evropa koristi Beograd i Zagreb samo za „gašenje požara“. Suštinski – oni održavaju „stanje koje tinja“. Svaka poseta zvaničnika… »

I diplomate su neprijatelji Talibana

Dojče vele 11.11.2016
Prvi put na meti Talibana nisu bili vojnici, već diplomate. Po mnogo čemu, napad na Generalni konzulat SR Nemačke u Avganistanu označava prelom u dosadašnjoj strategiji Talibana, smatra u svom komentaru Florijan Vajgand. Zašto Nemci, i zašto… »