Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 11.11.2016

Sećanje na junake Prvog svetskog rata

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Centralna državna svečanost održana je kod Spomen-kosturnice branilaca Beograda. Tomislav Nikolić je uz… »

Izložba ordenja vojvode Petra Bojovića u Konaku kneza Mihaila

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Kragujevac - Izložbu “Vojvoda Petar Bojović - znamenja slave i časti“ otvorio je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u Konaku kneza Mihaila Narodnog muzeja u Kragujevcu. Postavku čine odlikovanja jednog od najvećih vojskovođa koja su… »

Milanovčani obeležili Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Gornjem Milanovcu - Polaganjem venaca na spomenik Vojvodi Živojinu Mišiću na Trgu kneza Mihaila, u Gornjem Milanovcu obeležen je Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Vence su položili predsednik opštine Dejan Kovačević, predstavnici Vojske Srbije… »

Ovako posluje srpski domaćin: Od radnje od 16 kvadrata do ozbiljnog biznisa

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Čačak - Vlasnik firme KMN Miloje Stevanović iz Čačka, devedesetih godina kada je našoj zemlji uveden embargo, procenio je da će se društvene firme urušiti i odlučio je da posluša savet svog dede i da se uz Božju pomoć uzda “use i u svoje… »

Novi dupli polasci zbog radnika iz G. Milanovca

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Čačak – Čačanski “Autoprevoz” zbog otvaranja deonice auto-puta Preljina – Ljig, određeni broj polazaka ka Beogradu preusmeriće na novootvorenu saobraćajnicu, tako da će građani moći da biraju da li će ići preko Ibarske magistrale ili… »

Lokalno novinarstvo na aparatima za disanje

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Novinarstvo u Srbiji, naročito u lokalnim medijima, ugroženo je zbog lošeg Zakona o javnom informisanju i njegove još lošije primene, zaključak je konferencije koju su organizovali Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara… »

"Stejdž pro" donirao novac u humanitarne svrhe

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Čačak/Preljina - Sredstva opredeljena za troškove montaže, demontaže i najma bine za potrebe nedavno održane manifestacije "Preljina ekspo", uručena su porodici Zagorčić, kako bi se bar delom olakšao njihov svakodnevni život. Na osnovu ove… »

Većina vakcina protiv gripa utrošena

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Čačak - Na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice, do sada je utrošeno više od polovine podeljenih vakcina protiv gripa, izjavio je za Glas zapadne Srbije epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Čačku Aksentije Tošić. Domu… »

Mitrovdanski sabor u Viči deo turističke ponude Dragačeva

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Lučani - Podizanjem državne zastave na jarbol, u dragačevskom selu Viči počela je druga smotra narodnih srpskih običaja. Takmičenje u kuvanju najboljeg pasulja i rakije samo su neki od događaja koje su posetioci ove manifestcije mogli videti. Na… »

Zaplenjeno 12 kilograma marihuane

Glas Zapadne Srbije 11.11.2016
Kraljevo - Policija je sinoć u mestu Mure kod Raške, zaplenili više od 12 kilograma marihuane i na taj način presekla još jedan lanac trgovine opojnom drogom. Na Zajedničkoj tački prelaza "Rudnica - Jarinje", policija je zaustavila automobil "reno… »