Izvor: Jugmedia arhiva vesti 11.11.2016

DAN PRIMIRJA Priče o grozotama rata, o slavi i slobodi, o prvoj i poslednjoj žrtvi

Jugmedia 11.11.2016
Kada su 11. novembra 1918. godine u 11 sati u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša u gradu Kompjenju, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat, taj dan se obeležava kao Dan primirja. Datum 11… »

Kako kruže cisterne sa vodom u Vlasotincu

Jugmedia 11.11.2016
VLASOTINCE – Dve cisterne sa pijaćom vodom kruže danas Vlasotincem i okolnim mestima, kako bi građani mogli da natoče vodu. Jutros pre 9h cisterna sa pijaćom vodom leskovačkog “Vodovoda” krenula je od benzinske stanice Knez Petrol u Vlasotincu… »

Sećanje na poginule pretke u Prvom ratu

Jugmedia 11.11.2016
VLASOTINCE – Povodom državnog praznika 11.novembra, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, brojne delegacije položile su danas vence pored spomenika u centru Vlasotinca, kao i na Spomen kosturnicu poginulim braniocima pored mosta na Južnoj Moravi. U… »

REAKCIJA POLICIJE POSLE 3 DANA Uhapšen vatrogasac u penziji koji je pucao u komšinicu

Jugmedia 11.11.2016
LESKOVAC – Leskovačka policija je tek danas saopštila da je šezdesetjednogodišnji S.T., vatrogasac u penziji koji je pucao u svoju komšinicu pre tri dana, zapravo uhapšen jer je osumnjičen za pokušaj ubistva. Do incidenta je došlo još u utorak… »

Nagrada „Stevan Sremac“ književnici Ljubici Arsić

Jugmedia 11.11.2016
NIŠ – Književnica Ljubica Arsić iz Beograda dobitnik je tradicionalne nagrade grada Niša „Stevan Sremac“ za roman „Rajska vrata“, delo koje po mišljenju žirij, presedavao književnik i književni kritičar Vasa Pavković, naše je najbolje… »

Vozio brzo, preticao pa završio i jarku

Jugmedia 11.11.2016
LESKOVAC/BOJNIK – Vozač automobila marke golf leskovačkih registarskih oznaka sleteo je dans u jarak tokom preticanja, zadobiši lakše povrede. Nezgoda se dogodila jutros na regionalnom putu Leskovac – Bojnik kod sela Karađorđevac. Portparol PU… »

Žena sa autoritetom

Jugmedia 11.11.2016
MEDVEĐA – Žene su autoritativnije, zahtevnije, strože, suptilnije i pravednije od mušakaraca, mišljenja je diplomirani ekonomista Emina Lalić, prevodilac albanskog jezika u isturenom odeljenju Ekonomskog fakulteta u Medveđi. Ne samo na fakultetu… »

Beč otvara vrata evropskih galerija

Jugmedia 11.11.2016
LESKOVAC – Posle više samostalnih i zajedničkih izložbi u Srbiji, leskovački slikar i profesor Ivan Janković napravio je, uz pomoć prijatelja, veliki korak u karijeri izložbom svojih slika i grafika u Beču. Stefanović i Janković pre otvaranja… »

Romske devojčice i dalje prisiljavaju na ugovorene brakove

Jugmedia 11.11.2016
LESKOVAC – Oko 5 procenata devojčica romske nacionalnosti u Leskovcu i dalje stupa u ugovorene brakove bez mogućnosti da se tome usprotive, upozoravaju iz nevladine organizacije „ROSA“. Uglavnom je reč o deci koja pohađaju 6. i 7. razred, pa je… »

Gradsko veće odobrilo višu cenu grejanja

Jugmedia 11.11.2016
NIŠ -Korisnici daljinskog grejanja u Nišu ubuduće će dobijati veće račune za grejanje pošto se Gradsko veće saglasilo sa obračunom Gradske toplane kojim je predloženo da varijabilni deo cene iznosi 5,21 dinara, umesto dosadašnjih 3,91 dinar… »