Izvor: Newsweek arhiva vesti 11.11.2016

Odlazak velikana: Preminuo Leonard Koen

Newsweek 11.11.2016
Leonard Koen rodjen je 21. septembra 1934. godine u Montrealu. Neki od najvećih hitova koje je ostavio iza sebe su "Suzanne", "Dance me to the end of love i "I'm Your Man" Kanadski umetnik, pesnik i kantautor Leonard Koen preminuo je u 83. godini… »

Ko je budući drugi čovek SAD: On ispravlja sve Trampove mane

Newsweek 11.11.2016
Majk Pens, novi potpredsednik SAD ipak se ne slaže u svemu sa Donaldom Trampom, pre svega sa njegovim pro ruskim izjavama. Budući potpredsednik SAD Majk Pens donosi sa sobom političko iskustvo i veze sa republikancima - upravo ono što .Pens je 12… »

Izetbegović povukao reč: Ne pretim ni Dodiku, ni Republici Srpskoj

Newsweek 11.11.2016
Bakir Izetbegović je prethodno poručio Miloradu Dodiku da "mora da se promeni ili će biti promenjen" Predsedavajući Predsedništva BiH , koji je poručio u četvrtak da mora da se promeni ili će biti promenjen, danas kaže da on nikome ne preti pa… »

Sprečen bombaški napad: Tirana pod opsadom, Mosad čuva Izraelce (FOTO)

Newsweek 11.11.2016
Mere bezbednosti skoro su iste onima od prošle godine kada je fudbalska reprezentacija Srbija gostovala u Albaniji. Prestonica Albanije, Tirana, nalazi se pod jakom opsadom policijskh snaga zbog dolaska fudbalske reprezentacije Izraela, koja sutra igra… »

Berni Sanders oštro o novom predsedniku SAD: "On je prevarant!"

Newsweek 11.11.2016
"Nadam se da grešim, ali ja mislim da je on prevarant i da će se njegove izjave o zalaganju za radničku klasu ispostaviti kao prazne," tvrdi Berni Sanders o Donaldu Trampu. Pretendent na kandidaturu Demokratske stranke na upravo završenim američkim… »

Euronews: Srbija vodeća turistička destinacija na Balkanu

Newsweek 11.11.2016
Nov istrateški plan turizma Srbije do 2025. godine poslužiće kao smernica za budući razvoj ove veoma važne grane srpske privrede. Euronews, najgledaniji informativni kanal u i najpraćenija multimedijalna platforma za gledaoce online, ocenio je, kako… »

​Nemačka ministarka odbrane poručila Trampu: Ne zaboravite Krim i Alepo

Newsweek 11.11.2016
Tramp je u kampanji više puta hvalio Putina i postavljao pitanje da li SAD treba da brane saveznike u NATO. Nemačka podržava dijalog SAD i , ali kad bude seo da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ne sme da ignoriše ruske akcije na… »

Hemijsko oružje i civili kao živi štit: Iračke snage suočene sa velikim problemima u Mosulu

Newsweek 11.11.2016
Borci ID koriste ljude kao "živi zid" u borbama, a samo u toku prethodne nedelje na taj način je poginulo najmanje 20 civila. Izveštaj Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) pokazao je da teroristička organizacija koristi u borbi protiv… »

Propala investicija: Najmoderniji bojni brod SAD preskup za upotrebu (FOTO)

Newsweek 11.11.2016
​Samo jedan ispaljeni metak iz broda USS Zumwalt košta SAD 800.000 američkih dolara. Najmoderniji borbeni brod na svetu, američki "USS Zumwalt" preskup je za upotrebu, piše "Špigl (Spiegel)". Brod Američke mornarice, dugačak 183 metara i težak… »

Upoznajte Kuber Pidi: Australijski podzemni grad koji krije srpsku svetinju (FOTO)

Newsweek 11.11.2016
Ispod pustinjskog tla južne Australije, krije se čitava rudarska zajednica čiji je način života jedinstven i neobičan koliko i podzemni grad u kojem žive. Kuber Pidi, mali grad u pretežno divljem i nenaseljenom predelu južne , leži na oko 800… »