Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 11.11.2016

Zakerberg: Luda je ideja da je Fejsbuk pomogao Trampu da pobedi

Nova ekonomija 11.11.2016
Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg demantovao je medijske napise da je ta društvena mreža doprinela rastu popularnosti novoizabranog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, prenosi Bi-Bi-Si. Mark Zakerberg je, na tribini o novim… »

Preminuo legendarni muzičar Leonard Koen

Nova ekonomija 11.11.2016
Legendarni muzičar, kanadski pevač i književnik Leonard Koen preminuo je u 82. godini. Ostaće upamćen po specifičnoj boji glasa, po pesmama koje su uvek "utočište" za depresivce, ali i nastupu i šarmu, koji se oseća i u stihovima koje je pevao… »

Zbog velikog broja zahteva otežano prijavljivanje za nove zdravstvene knjižice

Nova ekonomija 11.11.2016
Direkcija za elektronsku upravu saopštila je da je u poslednjih 24 časa predato 24.000 zahteva za zamenu stare zdravstvene knjižice za novu elektronsku karticu i pozvala korisnike na strpljenje zbog velikog broja zahteva. U saopštenju se navodi se je… »

Kalifornija želi da izađe iz SAD-a

Nova ekonomija 11.11.2016
U Kaliforniji je počela kampanja za organizovanje referenduma o izlasku te države iz SAD, na društvenim mrežama uvedeni su haštagovi #Calexit i #Caleavefornia, a podršku daje sajt Podršku inicijativi daje sajt yescalifornia.org, na kojem stanovnici… »

Snouden: Ne treba se plašiti Donalda Trampa

Nova ekonomija 11.11.2016
Američki uzbunjivač i bivši obaveštajac Edvard Snouden obratio se javnosti preko lajv strima povodom predsedničkih izbora u SAD i bezbednosnih pitanja. On je odgovarao na pitanja koja su mu postavljena putem društvenih mreža korišćenjem haštaga… »

Tročlanoj porodici za komforan život potrebno više od 115.000 dinara mesečno

Nova ekonomija 11.11.2016
Uz prosečnu platu od oko 45.000 dinara, mesečno se u domaćinstvo slije oko 90.000 dinara, čini se da je to prilična suma, ali kada se raspodeli na troškove, ne preostane mnogo. Za život prosečne tročlane porodice u Srbiji, bez većeg luksuza… »

Jovanović: Napredak u suzbijanju neregularnosti javnih nabavki

Nova ekonomija 11.11.2016
Direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović rekao je za RTS da su napravljeni pomaci u procesu javnih nabavki, kao i da se teži smanjenju neregularnosti i povećanju efikasnosti tih postupaka. Jovanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da… »

Potpisan sporazum o kulturnoj razmeni sa Velikom Britanijom, pominjan i turbo-folk

Nova ekonomija 11.11.2016
Poseta britanskog šefa diplomatije Borisa Džonsona Srbiji je, između ostalog, donela i potpisivanje sporazuma o kulturnoj razmeni. Kako su prenele beogradske agencije, jedan od glavnih zagovornika izlaska Londona iz Evropske unije je stavio paraf na… »

Janković: Vlada zaboravila na sporazum koji smo potpisali

Nova ekonomija 11.11.2016
Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika kaže da i sa najavljenim povećanjem, prosvetari ne mogu da dostignu republički prosek. Ona podseća da su sa Vladom potpisali sporazum prošle godine, ali da je on zaboravljen. Ova školska godina… »

Kinezi za 24 sata na internetu potrošili 13 milijardi dolara

Nova ekonomija 11.11.2016
Kupci u Kini potrošili su više od 13 milijardi dolara na internetu, iskoristivši popuste koji se nude na takozvani Dan samaca. Dan samaca je praznik kog su kreirali trgovci da bi privukli samce da se "uteše" kupovinom kao terapijom. Za samo 24 sata… »