Izvor: Pravda arhiva vesti 11.11.2016

Zakerberg: Fejzbuk "kriv" za pobedu Trampa?

Pravda 11.11.2016
Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg demantovao je danas medijske napise da je ta društvena mreža doprinela rastu popularnosti novoizabranog predsednika Sjedinjenih američkih država Donalda Trampa, prenosi BiBiSi. On je, na tribini o novim tehnologijama u… »

Srbijo, danas plači i budi ponosna: Danas se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu!

Pravda 11.11.2016
Srbi su u Prvom svetskom ratu, od svih naroda koji su tim užasom bili zahvaćeni, platili najveću cenu, istoričar Miloš Ković. U Srbiji se komemorativnim ceremonijama i polaganjem venaca obeležava 11. novembar — Dan primirja u Prvom svetskom ratu… »

Hrvatski ministar odbrane ponosan na svoje zločine

Pravda 11.11.2016
Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas da je ponosan na svoje učešće u vojnim operacijama u BiH ocenivši da su one donele mir i slobodu u toj zemlji, prenosi „Tanjug“. Podsetimo, Krstičević je jedan od 16 generala hrvatske… »

Stefanović: Privesti pravdi počinioce zločina na KiM!

Pravda 11.11.2016
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je u razgovoru sa glavnim tužiocem Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu i Metohiji Dejvidom Švendimenom rekao da od tog suda očekuje da prikupi dovoljno… »

Nikolić: Tramp će nam olakšati život!

Pravda 11.11.2016
Pobeda kandidata republikanaca Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD još trese svet. Ipak, ova pobeda neodoljivo podseća na priču koja se događala u Srbiji 2012. godine, kada je za predsednika Srbije izabran Tomislav Nikolić, koji je… »

Putin odobrio, u Srbiju stižu avioni i tenkovi: Ponuda na stolu, Rusija očekuje odgovor!

Pravda 11.11.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio je Srbiji isporuku šest "migova 29" i kontingent oklopnih vozila. O ovoj temi se u Srbiji razgovaralo iza zatvorenih vrata na nedavnoj sednici mešovitih komiteta za saradnju između dve države, iako su obe… »

Dodik presekao: Vreme je da prekinem svaku komunikaciju sa Bakirom Izetbegovićem!

Pravda 11.11.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem iako, kako je rekao, misli da je BiH neophodan snažan jedinstven politički faktor… »

Junker: Nema proširenja EU pre 2020.

Pravda 11.11.2016
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da nije realno da neka od država kandidata postane punopravna članica Evropske unije pre 2020. godine, ali da to ne znači zaustavljanje, ili usporavanje pregovora o pridruživanju, saopsteno je… »

Oproštajna poruka obami: Zbogom, ubico! (foto)

Pravda 11.11.2016
Ovom parolom su se od Obame oprostili aktivisti koji misle da je on odgovoran za pokretanje mnogo krvavih ratova. U Sjedinjenim Američkim Državama aktivisti su okačili plakat sa likom aktuelnog predsednika Baraka Obame i natpisom "Zbogom, ubico"… »

Rasmusen Trampu: Ili protiv Putina, ili početak kraja NATO-a

Pravda 11.11.2016
Bivši šef NATO-a Anders Fog Rasmusen poručio je danas novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu da već u prvih 100 dana svog mandata mora delovati protiv "ruske agresije", ili će doživeti "početak kraja" NATO-a. Rasmusen, koji je od 2009… »