Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 11.11.2016

Dan primirja u Prvom svetskom ratu

RT Kragujevac 11.11.2016
Srbija obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu koji u kalendaru državnih praznika postoji od 2012. godine. Praznik se obeležava u Evropi, Americi, na Novom Zelandu, Rusiji u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine kada je Nemačka potpisala… »

Izložba odlikovanja Petra Bojovića

RT Kragujevac 11.11.2016
U Konaku kneza Mihaila Narodnog muzeja u Kragujevcu otvorena je izložba pod nazivom "Vojvoda Petar Bojović - znamenja slave i časti". Javnosti su prvi put predstavljena sva odlikovanja koja je veliki vojskovođa posedovao, sedamdeset godina posle… »

Dan primirja obeležen u Kragujevcu

RT Kragujevac 11.11.2016
Građani Kragujevca, predstavnici političkih partija i udruženja položili su danas vence kraj Spomenika palim Šumadincima, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Monumentalni spomenik u Malom parku kod Gradske pijace, rad vajara Antuna… »

"Tigrice" gostuju u Boru

RT Kragujevac 11.11.2016
Rukometašice Radničkog, u okviru 9. kola Super rukometne lige Srbije, sutra gostuju u Boru istoimenoj ekipi. Tigrice očekuje težak zadatak da protiv novajlije u ligi osvoje prve bodove u gostima. Utakmica u Boru nam je poslednja u ovoj polusezoni… »

Prijem za goste iz Splita, Obrovca i Kistanja

RT Kragujevac 11.11.2016
Gosti Kragujevca u ovdašnjeg Udruženja Srba iz Hrvatske koje nosi ime Nikole Tesle danas su bili predstavnici Splita, Obrovca i Kistanja. Dva udruženja, kragujevačko i Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" iz Zagreba, pododbor Split, potpisali su… »