Izvor: RTS arhiva vesti 11.11.2016

Tramp imenovao Pensa za šefa tima za tranziciju

RTS 11.11.2016
Zbog brojnih kontakata koje poseduje, Majkl Pens se našao na čelu tima za tranziciju predsedničke vlasti u SAD. Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp imenovao je za šefa tima za tranziciju svog kandidata za potpredsednika Majkla Pensa, poznatog po… »

Sećanje na junake Prvog svetskog rata

RTS 11.11.2016
Polaganjem venaca i odavanjem pošte žrtvama Prvog svetskog rata, obeležen je Dan primirja, u znak sećanja na završetak Velikog rata 1918. godine. Centralna državna svečanost održana je kod Spomen-kosturnice branilaca Beograda. Od 1914. do 1918. je… »

Šprlje: Protiv generala podnete krivične prijave, a ne optužnice

RTS 11.11.2016
Ministar pravosuđa Hrvatske Ante Šprlje izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od 1996. do 2000. godine podnelo krivične prijave, a ne optužnice protiv 16 hrvatskih generala za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. Šprlje… »

Preminuo Leonard Koen

RTS 11.11.2016
Kanadski kantautor Leonard Koen preminuo je u 82. godini, prenose svetski mediji. „Izgubili smo jednog od najcenjenijih vizionara muzike“, objavljeno je na zvaničnoj „Fejsbuk“ stranici Leonarda Koena, koji se smatra jednim od najvećih… »

Vučić sa Švendimenom: Očekujem profesionalni pristup procesuiranju odgovornih

RTS 11.11.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je šefa Kancelarije specijalizovanog tužioca Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Dejvida Švendimena, kome je preneo očekivanje da će se nepristrasno i profesionalno pristupiti procesuiranju… »

Akcija "Pravda" u BiH, među uhapšenima bivši ministar i telohranitelj Alije Izetbegovića

RTS 11.11.2016
U Bosni i Hercegovini uhapšeno je oko 20 osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal, pranje novca i korupciju. Među uhapšenima su i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić i bivši pratilac Alije Izetbegovića, Juso… »

Na prelazima sa Mađarskom putnici čekaju više od sat i po

RTS 11.11.2016
Na graničnim prelazima Srbije sa Mađarskom putnička vozila zadržavaju se više od jedan sat, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na prelazu Horgoš dva čeka oko dva sata, dok se na prelazu Bački Vinogradi putnička vozila zadržavaju oko sat i po… »

Pobjeda: Dikić priznaje krivicu?

RTS 11.11.2016
Državljanin Srbije, penzionisani general i bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, koga crnogorsko pravosuđe sumnjiči da je organizovao terorističke napade u Podgorici u izbornoj noći, odlučio je da prizna krivicu i da sarađuje sa… »

Han: Nema vizne liberalizacije bez demarkacije sa Crnom Gorom

RTS 11.11.2016
Bio sam iznenađen kada sam čuo da je Evropska unija okrivljena jer još nema vizne liberalizacije za žitelje Kosova, rekao je komesar EU Johanes Han na konferenciji za medije sa kosovskim premijerom Isom Mustafom. Uslovi moraju biti ispunjeni… »

Vremenska prognoza – 12. novembar

RTS 11.11.2016
Mestimično kiša, na planinama sneg, više padavina na jugu i jugozapadu zemlje. Biće i vetrovito, u južnom Banatu olujni udari košave. U toku noći između subote i nedelje osetno hladnije, pa je kratkotrajan sneg moguć ponegde i u nižim predelima… »