Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 11.11.2016

LSV: Šešelj napadima na Devenporta počeo kampanju

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je lider Srpske radikalne stranke, kako navode "maltretiranjem i vređanjem" Majkla Devenporta u četvrtak u parlamentu i žrtvujući ugled države i njenog parlamenta zapravo počeo… »

Pet osoba povređeno na putu Kać-Žabalj

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Pet osoba povređeno je u saobraćajnoj nezgodi na putu između Kaća i Žablja, saznaje RTV. Dvoje je zadržano u Urgentnom centru u Novom Sadu, dvoje je poslato na Grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici. Jedna osoba je puštena kući.… »

Nastavlja se gradnja lamela B i C KCV

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Posle 30 godina nastavlja se gradnja lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine. Radovi će se finansitrati iz kredita evropske investicione banke sa 35 miliona evra. Na površini od 33 hiljade kvadratnih metara biće smeštene dijagnostika i… »

NS: Klizanje na Spensu i u Dunavskom parku

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Sezona klizanja u Novom Sadu je počela. Za sada je jedino klizalište u našem gradu na Spensu. Tokom zime i privremeno klizalište biće postavljeno u Dunavskom parku, dok će klizalište na Štrandu, zbog ekonomske neisplativosti, verovatno… »

Otvaranje izložbe "Moda šešira"

RTV 11.11.2016
ZRENJANIN - U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 15. novembra 2016. godine, u 19 časova biće otvorena izložba "Moda šešira" autorke Aleksandre Jovanović, višeg kustosa Narodnog muzeja Šabac. Izložba je rezultat trogodišnjeg… »

Zmajevo: Niski peroni

RTV 11.11.2016
ZMAJEVO - Meštane Zmajeva muči problem od uvođenja novih garnitura vozova. Zbog niskih perona, u voz je teško zakoračiti, a ako nema nekog da im pruži ruku, putnici bi mogli da ostanu na stanici. Železnička stanica u Zmajevu poslednjih godina… »

Sporazum UNS i ruske Akademije muzike

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Univerzitet u Novom Sadu i Akademija umetnosti u Novom Sadu potpisali su sporazum o saradnji sa Akademijom muzike "Gnesini" iz Moskve (Rusija). Potpisivanju u dekanatu Akademije umetnosti u Novom Sadu prisustvovali su rektor Akademije "Gnesini"… »

Banja Rusanda u nadležnosti Rezervata prirode

RTV 11.11.2016
ZRENJANIN - Zaštićeno područje Park prirode Rusanda trebalo bi da pređe u nadležnost zrenjaninskog preduzeća "Rezervati prirode". Do sada su se o tom području volonterski brinuli zaposleni u banji Rusanda, koji se nadaju da će novi upravljač… »

Zaštita životinja sa nepristupačnih mesta

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - U Novom Sadu je nedavno otvoreno udruženje specijalizovano za spasavanje životinja sa nepristupačnih mesta. Jeste li nekada bili u situaciji da prolazeći ulicom prisustvujete sceni u kojoj pristižu ekipe vatrogasaca i spasavaju, na primer… »

Turističke ture po Novom Sadu

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Petrovaradinska tvrđava, već stotinama godina je dragulj Novog Sada, pa tako i glavna atrakcija za sve turiste koji posećuju Novi Sad. Koje još znamenitosti su zanimljive turistima, ali i koliko su Novosađani svesni kulturnog bogatstva… »