Izvor: SEEbiz arhiva vesti 11.11.2016

Nikolić: Uskoro poziv Trampu da poseti Srbiju

SEEbiz 11.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomisalav Nikolić najavio je u izjavama za beogradske medije da će novoizabranom predsedniku Amerike Donaldu Trampu uputiti zvanični poziv da poseti Srbiju, ocenjujući i da će njegov izbor u velikoj meri promeniti… »

Dikić priznaje umiješanost u pripremu napada u Crnoj Gori

SEEbiz 11.11.2016
PODGORICA - Bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, osumnjičen za pokušaj terorističkog napada na izborni dan u Crnoj Gori, potpisaće s crnogorskim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, prenijela je danas podgorička štampa… »

Wall Street: Rekord Dow Jonesa, Nasdaq pao

SEEbiz 11.11.2016
NEW YORK – Na Wall Streetu je u četvrtak Dow Jones dosegnuo najvišu razinu u povijesti, zahvaljujući rastu cijena dionica banaka, dok je Nasdaq indeks pao jer ulagači mijenjaju pozicije nakon pobjede Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim… »

Oko 150 migranata krenulo iz Beograda peške ka Hrvatskoj

SEEbiz 11.11.2016
BEOGRAD - Oko 150 migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana danas se iz Beograda peške uputilo ka Hrvatskoj očekujući da će time uspeti da ostvare svoj cilj, dolazak u neku od zemalja Evropske unije. Oni su bili na ulicama i u parkovima po… »

Raiffeisen OMF i PBZ CO povećali udjel u Podravci

SEEbiz 11.11.2016
ZAGREB - Dionice Podravke, njih 517.852, koje je prodao norveški fond Skagen Kon-Tiki Vedripapir, uglavnom su kupili domaći mirovinski fondovi, prije svega obvezni mirovinski fondovi RBA i PBZ-a. Norveški fond Skagen Kon-Tiki Vedripapirfond je 8… »

Gordana Kovačević prodala dionice Ericsson NT-a

SEEbiz 11.11.2016
ZAGREB - Gordana Kovačević, direktorica Ericssona Nikole Tesle d.d. prijavljuje otpuštanje 16 dionica Ericssona Nikole Tesle d.d., oznake ERNT-R-A. Dionice su otpuštene dana 08.11.2016. godine u Zagrebu na uređenom tržištu Zagrebačke burze… »

Ivan Kurobasa novi član Uprave Dalekovoda

SEEbiz 11.11.2016
ZAGREB - U Upravi Dalekovoda došlo je do promjena koje je "ozakonio" Nadzorni odbor. Dužnosti su razriješeni dosadašnji članovi Uprave Branimir Alujević i Mirko Leko, koji napuštaju Društvo. Na mjesto novog člana Uprave imenovan je Ivan Kurobasa… »

Njemačka ekonomija vjerojatno umjereno porasla u trećem kvartalu unatoč neizvjesnosti oko Brexita

SEEbiz 11.11.2016
BERLIN - Njemačko gospodarstvo u trećem je kvartalu umjereno poraslo, unatoč neizvjesnosti povezanoj s britanskoj referendumskoj odluci o izlasku iz Europske unije, koju je dodano ojačala pobjeda Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima… »

Članice HGK traže kvotu od 12 tisuća stranih radnika

SEEbiz 11.11.2016
ZAGREB - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić u petak su razgovarali o dualnom obrazovanju, a uskoro će razmotriti kvotu dozvola za zapošljavanje stranaca za 2017. godinu… »

Zagrebački holding: Značajan pad dobiti

SEEbiz 11.11.2016
ZAGREB - Zagrebački holding u prvom polugodištu 2016. godine ostvario je konsolidiranu dobit od 173,6 milijuna kuna, dok je, usporedbe radi, dobit u istom razdoblju prošle godine iznosila 279 milijuna kuna, izvijestio je u petak Zagrebački holding… »