Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 11.11.2016

U potrazi za krivičnim prijavama protiv hrvatskih oficira

Slobodna Evropa 11.11.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, kako su naveli, od 1996. do 2010. godine, podnijelo je 10 izvještaja za ratne zločine koji su počinjeni nad civilnim stanovništvom u Bosni i Hercegovini. Priču o krivičnim prijavama protiv 16… »

U BiH uhapšeno više osoba i bivši pratilac Izetbegovića

Slobodna Evropa 11.11.2016
Pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su jutros nekoliko osoba u akciji na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Domaći mediji prenose da su uhapšeni bivši ministar unutrašnjih poslova… »

Dikić spreman da prizna krivicu za planiranje terorizma?

Slobodna Evropa 11.11.2016
Bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić spreman je da postigne i potpiše Sporazum o priznanju krivice sa crnogorskim tužilaštvom, objavili su mediji u Crnoj Gori. Priznanje krivice, da je bio dio kriminalne organizacije koja je planirala… »

Tači: Odlaganje vizne liberalizacije – istorijska nepravda

Slobodna Evropa 11.11.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači, izjavio je tokom susreta u Prištini sa komesarom Evropske unije za politike susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom da su kašnjenja u procesu vizne liberalizacije istorijska nepravda prema kosovskom narodu. Po… »

Dodik: Vreme je da prekinem komunikaciju sa Izetbegovićem

Slobodna Evropa 11.11.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem iako, kako je rekao, misli da je BiH neophodan snažan jedinstven politički faktor… »

Dikićev advokat: Nije bilo nikakvog priznanja krivice

Slobodna Evropa 11.11.2016
Nije bilo nikakvog dogovora ni razgovora o priznanju krivice Bratislava Dikića po optužbi za pripremu terorističkog napada u Crnoj Gori na dan izbora, izjavio je njegov advokat Milan Petrović a prenosi N1. "O nastavku krivičnog postupka i odlukama… »

Papa brine zbog uticaja političara na siromašne

Slobodna Evropa 11.11.2016
Papa Franjo odbio je da se izjasni o pobjedniku predsjedničkih izbora SAD Donaldu Trampu u današnjem intervjuu i napomenio da je njemu jedino važno na koji način političari utiču na siromašne. "Ja ne ocjenjujem ljude i političare, samo želim da… »

Izetbegović: Ne pretim ni Dodiku, ni RS

Slobodna Evropa 11.11.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je Miloradu Dodiku poručio u četvrtak da mora da se promeni ili će biti promenjen, izjavio je danas nikome ne preti pa tako ni predsedniku Republike Srpske, ni ovom BiH entitetu. Nakon što ga… »

Brisel očekuje pauzu u pregovorima o slobodnoj trgovini sa SAD

Slobodna Evropa 11.11.2016
Evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrem izjavila je danas da se očekuje da će nastati "pauza" u pregovorima o sporazumu o slobodnoj trgovini izmedju SAD i EU (TTIP) posle izbora Donalda Trampa za novog američkog predsednika. "Sada imamo… »

Šta sve može Trump kao predsednik?

Slobodna Evropa 11.11.2016
Tekst: Ron Synovitz (Priredila: Jasmina Lazić) Od planova za izgradnju zida na državnoj granici do hvaljenja Vladimira Putina… Izjave koje je Donald Trump davao kao predsednički kandidat republikanaca učinile su kampanju iza nas kao nijednu do sada… »