Politika arhiva vesti 11.11.2016

Vučić: Vlada Srbije podržava rad Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu

Večernje novosti 11.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Vlada Srbije podržava rad Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, ali da očekuje od njega da nepristrasno procesuira odgovorne za ratne zločine nad Srbima. Premijer Aleksandar Vučić… »

Nikolić: Siguran da će Tramp doći kad ga bude pozvao

Press 11.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je za beogradske medije da će novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu uputiti zvanični poziv da poseti Srbiju. Foto:B92.net On je ocenio i da će njegov izbor u velikoj meri promeniti fizionomiju sveta… »

Srbija se naoružava, stižu Putinovi Migovi

Vesti online 11.11.2016
Srbiji stižu ruski Migovi! Naime, kako prenose domaći mediji ruski predsednik Vladimir Putin odobrio je isporuku šest Migova 29 i kontigent oklopnih vozila Srbiji, a ova vest je obradovala i predsednika Srbije Tomislova Nikolića. Naime, Nikolić je… »

Tači: Odlaganje vizne liberalizacije istorijska nepravda

Beta 11.11.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas da je odlaganje vizne liberalizacije koje Evropska unija treba da odobri Kosovu istorijska nepravda, saopštio je kabinet kosovskog predsedika posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje i… »

SANU ustanovljava Audiovizuelni arhiv nacionalne baštine

RTV 11.11.2016
BEOGRAD - Srpska akademija nauka i umetnosti namerava da ustanovi Audiovizuelni arhiv, sa Centrom za digitalizaciju srpske kulturne, umetničke i naučne baštine. O tome su danas, između ostalog, razgovarali i predsednik vlade Aleksandar Vučić i… »

Gardijan: Ruski špijuni koji su planirali državni udar u Crnoj Gori, tiho proterani iz Srbije!

Kurir 11.11.2016
LONDON - Srbija je tiho deportovala grupu Rusa osumnjičenih da su umešani u pokušaj puča u Crnoj Gori, tvrdi Gardijan, navodeći da je potom usledilo izvinjenje sekretara ruskog Saveta za bezbednost Nikolaja Patruševa u Beogradu. Portparolka ruskog… »

Oštar odgovor predsedništva Hanu: Pak: Hvala što, pored svih problema EU, mislite na izbore u Srbiji

Blic 11.11.2016
Savetnica za medije predsednika Tomislava Nikolića Stanislava Pak izjavila je da su u Predsedništvu Srbije "zahvalni" evropskom komesaru za proširenje Johanesu Hanu što i "pored svih problema koje ima EU" nalazi vremena da se interesuje za… »

Tači: Pitanje nestalih treba predstaviti u Briselu

Novi magazin 11.11.2016
Neophodno je što brže rešavanje pitanja nestalih i to pitanje treba postaviti na najvišem nivou u Briselu, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači predstavnicima porodica nestalih Srba i Albanaca. Hašim Tači je rekao da "politika treba da pomogne… »

Voli sarme i jede iz šerpe: Ispovest Srpkinje, baka Milke koja čuvala Trampovu decu

Pravda 11.11.2016
Milka Milisavljević (85) krajem sedamdesetih i tokom osamdesetih godina čuvala Trampove naslednike i sada otkriva kakav je on privatno! Baka Milka, je Srpkinja koja je krajem sedamdesetih i tokom osamdesetih godina čuvala dvojicu sinova novog… »

Džonson: Preuzimaćemo turbo-folk od Srbije

B92 11.11.2016
Poseta britanskog šefa diplomatije Borisa Džonsona Srbiji je, između ostalog, donela i potpisivanje sporazuma o kulturnoj razmeni. Kako su prenele beogradske agencije, jedan od glavnih zagovornika izlaska Londona iz Evropske unije je stavio paraf na… »