Svet arhiva vesti 11.11.2016

Tramp imenovao Pensa za šefa tima za tranziciju

RTS 11.11.2016
Zbog brojnih kontakata koje poseduje, Majkl Pens se našao na čelu tima za tranziciju predsedničke vlasti u SAD. Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp imenovao je za šefa tima za tranziciju svog kandidata za potpredsednika Majkla Pensa, poznatog po… »

Sanders: Glas belih radnika za Trampa sramota za demokrate

RTV 11.11.2016
VAŠINGTON - Pretendent na kandidaturu Demokratske stranke na upravo završenim američkim izborima Berni Sanders izjavio je danas da želi da pomogne svojoj stranci da ponovo izgradi bazu ocenivši da je "sramota za stranku" što su milioni belih radnika… »

Junker: Nema proširenja EU pre 2020.

Pravda 11.11.2016
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da nije realno da neka od država kandidata postane punopravna članica Evropske unije pre 2020. godine, ali da to ne znači zaustavljanje, ili usporavanje pregovora o pridruživanju, saopsteno je… »

UN: Masovna ubistva u okolini Mosula

Dnevnik 11.11.2016
ŽENEVA: Borci Islamske države (IS) su ove nedelje ubili veliki broj ljudi u okolini Mosula, a primećeno je i nagomilavanje amonijaka i sumpora u civilnim oblastima. koji se verovatno koriste kao hemijsko oružje, saopštila je portparolka Ujedinjenih… »

Rasmusen Trampu: Ili protiv Putina, ili početak kraja NATO-a

Blic 11.11.2016
Bivši šef NATO-a Anders Fog Rasmusen poručio je danas novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu da već u prvih 100 dana svog mandata mora delovati protiv "ruske agresije", ili će doživeti "početak kraja" NATO-a. Rasmusen, koji je od 2009… »

Pogrdna poruka pred odlazak Obame sa čela SAD

RTS 11.11.2016
Aktivisti su na Memorijalnom mostu Arlington u Vašingtonu okačili plakat sa likom aktuelnog predsednika Baraka Obame i natpisom "Zbogom, ubico". "Na ovaj način želeli smo da se oprostimo od ubice Baraka Obame, koji će uskoro napustiti svoje mesto. On… »

Rusija: Imamo dokaze da su pobunjenici u Alepu koristili hemijsko oružje

Blic 11.11.2016
Ruski oficiri pronašli su dokaze da su teroristi upotrebljavali hemijsko oružje u jugozapadnom delu sirijskog grada Alepa, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov. Konašenkov je naveo da su oficiri Naučnog… »

Eksplozija u rafineriji nafte u Albaniji, poginula jedna osoba

Blic 11.11.2016
Najmanje jedna osoba je poginula, a pet je povređeno u eksploziji u rafineriji nafte na jugu Albanije, saopštila je danas albanska policija. Nesreća se dogodila sinoć u rafineriji nafte u Balšu, 140 kilometara južno od Tirane. Uzrok požara u kojem… »

Cena Arapskog proleća 614 mlrd neostvarenog rasta

B92 11.11.2016
Arapsko proleće je region koštalo 614 milijardi dolara u neostvarog rasta od 2011, pri čemu nije iskorenilo probleme zbog kojih su se građani pobunili. To su saopštile Ujedinjene nacije, u provoj analizi ove vrste koju je objavila svetska… »

Novinari su izgubili kontakt sa ljudima

Dojče vele 11.11.2016
Većina medija još se oporavlja od „šoka“ zbog pobede Donalda Trampa. Ne samo da su poverovali agencijama za istraživanje javnog mnjenja – koje su omanule – već su novinari očigledno izgubili kontakt s običnim ljudima. Brojni uticajni mediji… »