Vojvodina arhiva vesti 11.11.2016

ČANAK: "Šešelj i njegov šljam započeli predsedničku kampanju"

Moj Novi Sad 11.11.2016
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine kazao je danas u saopštenju za medije da je prvi čovek SRS juče počeo predsedničku kampanju. Nenad Čanak je rekao da je Vojislav Šešelj sa svojim šljamom "bestidnim maltretiranjem i vređanjem Majkla… »

Novosađanin kažnjen zbog fotokopiranja udžbenika

Moj Novi Sad 11.11.2016
Novosadski Viši sud potvrdio je nedavno presudu Osnovnog suda u našem gradu i vlasnika fotokopirnice "Bonus" osudio na kaznu od godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, zbog neovlašćenog iskorišćavanja autorskog dela. Novosađanin Omer… »

Žur buvljak u ponedeljak u CK13

Radio 021 11.11.2016
Žur buvljak održaće se u ponedeljak, 14. novembra u 19h u Omladinskom centru CK13. Ukoliko imate bilo šta što vam više ne treba, a nekome može da zatreba (odeća, obuća, knjiga, društvena igra, alat, igračka) donesite na buvljak. "Možete doneti… »

Pet osoba povređeno na putu Kać-Žabalj

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Pet osoba povređeno je u saobraćajnoj nezgodi na putu između Kaća i Žablja, saznaje RTV. Dvoje je zadržano u Urgentnom centru u Novom Sadu, dvoje je poslato na Grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici. Jedna osoba je puštena kući.… »

Klinički centar Vojvodine: Nastavlja se gradnja lamela B i C

Moj Novi Sad 11.11.2016
Posle 30 godina nastavlja se gradnja lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine. Radovi će se finansitrati iz kredita evropske investicione banke sa 35 miliona evra. Na površini od 33 hiljade kvadratnih metara biće smeštene dijagnostika i hirurgija… »

Pacijent napao radnika obezbeđenja u Domu zdravlja

NoviSad.com 11.11.2016
Novi Sad - Jedan pacijent je juče kasno posle podne, napao radnika obezbeđenja Doma zdravlja na Limanu IV i udario ga u glavu. U Domu zdravlja kažu da je napadač pacijent kome je terapiju prepisao psihijatar. Radniku je naneo ozbiljne telesne povrede… »

NS: Klizanje na Spensu i u Dunavskom parku

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Sezona klizanja u Novom Sadu je počela. Za sada je jedino klizalište u našem gradu na Spensu. Tokom zime i privremeno klizalište biće postavljeno u Dunavskom parku, dok će klizalište na Štrandu, zbog ekonomske neisplativosti, verovatno… »

Otežan rad eUprave zbog velikog broja zahteva za novu zdravstvenu karticu

Moj Novi Sad 11.11.2016
Direkcija za elektronsku upravu saopštila je danas da je u poslednjih 24 časa predato 24 000 zahteva za zamenu stare zdravstvene knjižice za novu elektronsku karticu i apelovala na strpljenje korisnika zbog velikog broja pristiglih zahteva. Usled… »

Jelena Galetin Žakić, PR menadžer: Ako nešto uradiš iz zadnje namere, nisi to uradio iskreno

Moj Novi Sad 11.11.2016
Bez dlake na jeziku, kroz šalu, a, u stvari, vrlo ozbiljno, naša današnja sagovornica pretresa svoja sećanja, otkrivajući nam detalje iz sopstvenog života koji su doprineli da bude cenjena i uspešna gradska faca. Jelena Galetin Žakić… »

Obeležena desetogodišnjica izučavanja bunjevačkog govora u osnovnim školama

Subotica.com 11.11.2016
Na Otvorenom univerzitetu sinoć je svečano obeležena desetogodišnjica izučavanja izbornog predmeta „Bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture“ u subotičkim osnovnim školama. Predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine… »