Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 15.11.2016

Premijer Vučić se sastao sa premijerom Kazahstana Bakitžanom Sagintajevim

Nova ekonomija 15.11.2016
Premijeri Srbije i Kazahstana Aleksandar Vučić i Bakitžan Sagintajev razgovarali su danas u Astani o saradnji dve države u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, turizma i kulture, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima… »

Putarina u Srbiji poskupljuje do kraja ove godine

Nova ekonomija 15.11.2016
Preduzeće Putevi Srbije dobiće do kraja novembra, a najkasnije u decembru, odobrenje Vlade Srbije za poskupljenje putarine za 10 odsto, pišu Večernje novosti. Za vožnju od Beograda do Niša umesto 730 dinara vozači će morati da izdvoje oko 800… »

Svi sporni proizvodi Juvitana su stavljeni van prometa

Nova ekonomija 15.11.2016
Pomoćnik ministra zdravlja Zoran Panajotović izjavio je danas da je analizom utvrđeno da je od devet uzorkovanih Juvitana proizvoda za dečiju ishranu osam zdravstveno neispravno i da je proizvođač obavešten kako bi povukao proizvode iz prometa… »

Janković: Nepominjanje Savamale u izveštaju EK budi zebnju kod građana

Nova ekonomija 15.11.2016
Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da to što slučaj Savamala nije pomenut u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije možda olakšava dijalog na vrhu vlasti, ali sigurno budi zebnju kod građana u prave razloge za evropske… »

Šabić pokrenuo postupak nadzora u Železnicama Srbije

Nova ekonomija 15.11.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u preduzeću Železnica Srbije zbog zahteva da pojedini zaposleni dostave… »

Ljajić: Vlada Srbije sprema strategiju razvoja IT-ja

Nova ekonomija 15.11.2016
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas u Nišu da Vlada Srbije priprema Strategiju razvoja informacionih tehologija (IT) sa jasnim ciljem povećanja kadrovskih kapaciteta u tom sektoru. "Godišnje se sada iškoluje… »

Sberbank Srbija još više snizila kamate na kredite

Nova ekonomija 15.11.2016
Sberbank Srbija je dodatno snizila kamatne stope za sve klijente koji za dinarski keš i refinansirajući Super kredit apliciraju putem online kanala. Kamatna stopa po kojoj se ovi krediti odobravaju niža je i do 2%, dok je istovremeno povećan i… »

Pančevački ratari traže da im se iz viška budžeta isplati podsticaj od 2.000 dinara

Nova ekonomija 15.11.2016
Udruženje Pančevački ratari i asocijacija Agrarni forum iz Pančeva zatražili su danas da se iz viška u budžetu isplati poljoprivrednicima podsticaj po 2.000 dinara po hektaru jer su do sada, od obećanih 6.000 dinara po hektaru, dobili po 4.000… »

Građani širom Srbije juče čekali u redovima da plate porez na imovinu

Nova ekonomija 15.11.2016
Ispred pošta u Srbiji juče su bili "kilometarski" redovi građana koji su čekali da poslednjeg dana uplate četvrtu ratu poreza na imovinu. Skraćivanje roka sa 15. na 14. novembar napravilo je dodatnu gužvu, a plaćanje ove obaveze mnogima je oduzelo… »

Nemci zaposlili 80 radnika koji su radili u ugašenoj fabrici Boreli

Nova ekonomija 15.11.2016
Nemačka firma B.Stump Baier zaposlila je 80 radnika, od ukupno 180, koji su radili u somborskom pogonu Boreli. Radnici su dobili posao nakon odluke Privrednog suda u Somboru o bankrotstvu DP Boreli u Somboru, zbog neizmirenih dugovanja od 1.849.000.000… »