Izvor: Politika arhiva vesti 15.11.2016

Srbija ubedljiva protiv Rumunije na startu Svetske lige

Politika 15.11.2016
Reprezentacija koja je objedinila sve titule koje postoje u vaterpolu održala je lekciju Rumunima u prvom kolu Svetske lige. Konačan ishod pokazuje koliko je Srbija bila ubedljiva, ali i njime gosti mogu da budu zadovoljni. Naši vaterpolisti su u… »

Ruski ministar ekonomije uhapšen zbog korupcije

Politika 15.11.2016
Aleksej Uljukajev je optužen da je uzeo dva miliona dolara kako bi njegovo ministarstvo dalo pozitivno mišljenje o „Rosnjeftovoj” kupovini kontrolnog paketa deonica koje ruska država ima u naftnoj kompaniji „Bašnjeft”. Sme­ne… »

Vučić: Kazahstan da bude saveznik Srbiji u EEU

Politika 15.11.2016
ASTANA – Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Astani da Srbija i Kazahstan imaju veće i bolje izglede i šanse nego mnoge zemlje koje su do juče izgledale kao pusti san za sve nas. Premijer je istakao da rast obe zemlje pokazuje da se… »

Dogodine putarine više za 10 odsto

Politika 15.11.2016
Posle poskupljenja vožnja do Niša koštaće 800 dinara, umesto sadašnjih 730, do Novog Sada 209 umesto 190, a do hrvatske granice 375 umesto 340 dinara, kažu u „Putevima Srbije”. Zoran Drobnjak, v. d. direktora „Putevi Srbije” potvrdio je na… »

Mala Ivona „gospodinu novinaru”: Treba da vas je sramota mojih godina

Politika 15.11.2016
Obraćanje 10-godišnje devojčice Ivone Vasić britanskom novinaru Nilu Meklinu u kojem traži od njega da se sa više poštovanja ophodi prema srpskom teniseru, postalo je hit na društvenim mrežama. Meklin je provocirao i postavljao neumesna pitanja u… »

Maja Gojković: Odnosom prema Davenportu naneta šteta zemlji

Politika 15.11.2016
Ambasador Majkl Davenport je bio pozvan da predstavi izveštaj o napretku Srbije, greška je što izveštaj nije bio preveden na srpski jezik, ali sve što se na sednici Odbora za evropske integracije dešavalo nanelo je veliku štetu nama, a ne nekom… »

Avioni sa „Kuznjecova” u akciji

Politika 15.11.2016
MOSKVA– Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da su avioni sa ruskog ratnog broda „Admiral Kuznjecov”, koji je stacioniran u istočnom Mediteranu, izveli prve vazdušne napade u Siriji. Your browser doesn’t support video. Please… »

Buha osuđen na 32 meseca zatvora

Politika 15.11.2016
Pre­su­dom Tre­ćeg osnov­nog su­da u Be­o­gra­du pr­vi srp­ski sve­dok sa­rad­nik Lju­bi­ša Bu­ha Ču­me osu­đen je na je­din­stve­nu za­tvor­sku ka­znu od 32 me­se­ca i nov­ča­nu od 180.000 di­na­ra. Bu­ha je kriv za… »

Đulijani najozbiljniji kandidat za šefa američke diplomatije

Politika 15.11.2016
Od kako je Tramp pobedio na predsedničkim izborima, Đulijanijevo ime se vezivalo za nekoliko mogućih funkcija, pa i za poziciju ministra pravde, ali je on sam rekao da nije zainteresovan za to mesto. Rudi Đulijani najozbiljniji kandidat za šefa… »

Uslovna osuda za svekrvu ubijene pevačice

Politika 15.11.2016
Zorica Marjanović priznala da se bavila nadrilekarstvom. – Ni sedam meseci posle ubistva Jelene Krsmanović nije otkriven njen ubica. Zorica Marjanović, svekrva ubijene pevačice Jelene Krsmanović je tokom saslušanja u beogradskom Prvom osnovnom… »