Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Predivan dan pred nama: Danas sunčano, do 19 stepeni, uveče naoblačenje

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti hladnije, uz postepeno povećanje oblačnosti tokom dana.Uveče i noću na severu i zapadu umereno naoblačenje. Duvaće slab i umeren, južni i… »

Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

Slobodna Evropa 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije… »

Janković: U zaštiti prava deteta ne može biti kompromisa

Politika 19.11.2016
Čestitajući deci njihov praznik, Svetski dana deteta, zaštitnik građana Saša Janković i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović poručili su danas da u ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može… »

Udaljavanje i zabrana prilaska nove mere protiv nasilja

B92 19.11.2016
Beograd -- Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi. Osim toga, tu je i profesionalno-disciplinska odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu… »

Patrijarh Irinej u Moskvi

Politika 19.11.2016
Putin odlikovao patrijarha Kirila za zasluge prema otadžbini. BEOGRAD/MOSKVA - Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve… »

Proslava u Nišu: Kopnena vojska obeležila svoj dan

Kurir 19.11.2016
NIŠ - Pripadnici Kopnene vojske Srbije se danas u Nišu, povodom obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije prikazali naoružanje i i predstavili svoje veštine. Vojnici su u niškoj Tvrdjavi demonstrirali spuštanje iz helikoptera uz pomoć… »

Civilno društvo: Lažiran proces za izbor članova REM-a

Danas 19.11.2016
Organizacije civilnog društva zahtevaju od Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine da obustavi ponavljanje postupka izbora za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije ... ... (Savet REM) iz redova civilnog društva i vrati… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u CAR

B92 19.11.2016
Beograd -- Kontigentu Vojske Srbije (VS) angažovanom u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) uručene su medalje svetske organizacije. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, medalje su uručili zamenica specijalnog predstavnika… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

Virus zika više nije opasnost

Danas 18.11.2016
Virus zika više ne predstavlja opasnost za globalno javno zdravlje, ali ostaje izazov, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija. "Virus zika, kao i komplikacije povezane sa njim, više ne predstavljaju opasnost za globalno javno zdravlje, ali je to… »