Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Sutra pretežno sunčano i toplo, do 20 stepeni

Novi magazin 19.11.2016
U Srbiji će sutra ujutro po kotlinama na jugu i zapadu zemlje biti maglovito, a tokom dana u većem delu pretežno sunčano i toplo, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod. U Timočkoj Krajini će biti oblačno i hladnije. Duvaće slab… »

Negativan prirodni priraštaj: Od '92. Srbiju je napustilo 600.000 državljana, ubija nas "bela kuga"!

Pravda 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika, izjavila je Gordana Bjelobrk. Osim toga, ona kao rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije kaže da sve to utiče… »

Janković: Bez kompromisa u zaštiti dece

Danas 19.11.2016
U ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može biti kompromisa i interesi deteta moraju imati prednost nad drugim važnim državnim ciljevima. Povodom Svetskog dana deteta,državne organe i društvene organizacije, podsetili su zaštitnik građana Saša… »

Kuburović: Saradnja svih organa

Danas 19.11.2016
Zakon protiv porodičnog nasilja predviđa obaveznu saradnju svih organa, pre svega tužilaštva, sudova i policije, ali se uključuju u rad i druge ustanove - vaspitne, zdravstvene. Mogu da se uključe i Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko je u… »

"Ruski i srpski narod ujedinjuju vera i prolivena krv"

B92 19.11.2016
Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu. To je poručio patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom. Kako je prenela Televizija Hram, patrijarh Irinej stigao je u… »

Niš, prikaz vojne veštine i dela naoružanja i opreme

RTS 19.11.2016
U sklopu obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije pripadnici vojske na više lokacija u Nišu prikazali su veštine i deo naoružanja i opreme. Nišlije su do 14 sati imali priliku da vide borilačke veštine, padobranske skokove, spuštanje iz… »

Civilno društvo odbija "lažirani proces" izbora za REM

B92 19.11.2016
Beograd -- Grupa organizacija civilnog društva saopštila je da odbija da učestvuje u "lažiranom procesu" izbora članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije. Kako navode, ima “zloupotrebe i političkih pritisaka". Danas ističe rok za… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

Blic 19.11.2016
Kontigentu Vojske Srbije (VS) angažovanom u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) danas su uručene medalje svetske organizacije zbog rezultata ostvarenih u pružanju medicinske podrške vojnoj, civilnoj i policijskoj komponenti… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

SZO: Virus zika više nije opasnost, ali...

Kurir 19.11.2016
Virus zika više ne predstavlja opasnost za globalno javno zdravlje, ali ostaje izazov, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija. "Virus zika, kao i komplikacije povezane sa njim, više ne predstavljaju opasnost za globalno javno zdravlje, ali je to… »