Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Predivan dan pred nama: Danas sunčano, do 19 stepeni, uveče naoblačenje

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti hladnije, uz postepeno povećanje oblačnosti tokom dana.Uveče i noću na severu i zapadu umereno naoblačenje. Duvaće slab i umeren, južni i… »

Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

Politika 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije… »

Janković: U zaštiti prava deteta ne može biti kompromisa

Politika 19.11.2016
Čestitajući deci njihov praznik, Svetski dana deteta, zaštitnik građana Saša Janković i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović poručili su danas da u ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može… »

Kuburović: Novi zakon bolje povezuje sve aktere u lancu zaštite žrtve

RTS 19.11.2016
Zakon protiv porodičnog nasilja predviđa obaveznu saradnju svih organa, pre svega tužilaštva, sudova i policije ali se uključuju u rad i druge ustanove - vaspitne, zdravstvene, a može da se uključe i Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko je… »

Patrijarh Irinej u Moskvi

RTV 19.11.2016
BEOGRAD/MOSKVA - Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je danas patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom. Kako je prenela Televizija Hram, patrijarh… »

Kopnena vojska Srbije svoj dan obeležila u Nišu

Novi magazin 19.11.2016
Pripadnici Kopnene vojske Srbije se danas u Nišu, povodom obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije prikazali naoružanje i i predstavili svoje veštine. Vojnici su u niškoj Tvrđavi demonstrirali spuštanje iz helikoptera uz pomoć konopca… »

Organizacije civilnog društva neće novi konkurs za članove REM-a

RTS 19.11.2016
Grupa organizacija civilnog društva saopštila je da neće učestvovati u ponovljenom konkursu za predstavnike civilnog društva u Savetu REM-a, koji je raspisao skupštinski Odbor za kulturu i informisanje. Oni traže da se obustavi ponavljanje postupka… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

RTS 19.11.2016
Na svečanosti održanoj u vojnoj bazi "Morava" u Bangiju, glavnom gradu Centralnoafričke Republike, kontingentu Vojske Srbije uručene su medalje za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija (MINUSCA). Medalje pripadnicima srpskog kontingenta… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

SZO: Virus zika više nije opasnost, ali...

Kurir 19.11.2016
Virus zika više ne predstavlja opasnost za globalno javno zdravlje, ali ostaje izazov, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija. "Virus zika, kao i komplikacije povezane sa njim, više ne predstavljaju opasnost za globalno javno zdravlje, ali je to… »