Društvo arhiva vesti 19.11.2016

AMSS: Vedro vreme i dobra prohodnost puteva

Blic 19.11.2016
Pretežno vedro i toplo vreme ove večeri uslovljava dobru prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kako se navodi, prvi dan vikenda ipak donosi pojačan intenzitet saobraćaja širom Srbije, pa se vozačima savetuje više opreza za volanom… »

Negativan prirodni priraštaj: Od '92. Srbiju je napustilo 600.000 državljana, ubija nas "bela kuga"!

Pravda 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika, izjavila je Gordana Bjelobrk. Osim toga, ona kao rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije kaže da sve to utiče… »

Janković: U zaštiti prava deteta ne može biti kompromisa

Politika 19.11.2016
Čestitajući deci njihov praznik, Svetski dana deteta, zaštitnik građana Saša Janković i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović poručili su danas da u ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može… »

Hitne mere u sprečavanju nasilja u porodici

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu sa zakonom… »

Patrijarh Irinej u Moskvi

Politika 19.11.2016
Putin odlikovao patrijarha Kirila za zasluge prema otadžbini. BEOGRAD/MOSKVA - Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve… »

Dan Kopnene vojske Srbije obeležen u Nišu

RTV 19.11.2016
NIŠ - Svi veći trgovi i parkovi u Nišu danas su bili u znaku Vojske Srbije. Topovi, protivvazdušna odbrana, oprema rečnih jedinica i ostala sredstva, naoružanje, kao i veštine pripadnika Kopnene vojske prikazani su u sklopu obeležavanja Dana… »

Organizacije civilnog društva neće novi konkurs za članove REM-a

RTS 19.11.2016
Grupa organizacija civilnog društva saopštila je da neće učestvovati u ponovljenom konkursu za predstavnike civilnog društva u Savetu REM-a, koji je raspisao skupštinski Odbor za kulturu i informisanje. Oni traže da se obustavi ponavljanje postupka… »

Bravo! Medalje za srpske mirovnjake

Mondo 19.11.2016
Kontigentu Vojske Srbije u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) danas su uručene medalje svetske organizacije zbog rezultata u pružanju medicinske podrške vojnoj, civilnoj i policijskoj komponenti te misije. Foto: Ministarstvo… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

SZO: Zika više ne zahteva hitnu međunarodnu reakciju

B92 19.11.2016
Ženeva -- Svetska zdravstvena organizacija (WHO) saopštila je da Zika virus i povezane neurološke komplikacije više ne zahtevaju hitnu međunarodnu reakciju. Međutim, kako navode, zika i dalje ostaje izazov za zdravstvo. Kako prenosi Rojters, Komitet… »