Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Vremenska prognoza – 20. novembar

RTS 19.11.2016
U većem delu zemlje pretežno sunčano i toplo, samo će u Timočkoj krajini biti oblačno i hladnije. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najviša dnevna temperatura od 15 do… »

Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

Politika 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije… »

Janković: U zaštiti prava deteta ne može biti kompromisa

Politika 19.11.2016
Čestitajući deci njihov praznik, Svetski dana deteta, zaštitnik građana Saša Janković i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović poručili su danas da u ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može… »

Hitne mere u sprečavanju nasilja u porodici

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu sa zakonom… »

Patrijarh Irinej u Moskvi

RTV 19.11.2016
BEOGRAD/MOSKVA - Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je danas patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom. Kako je prenela Televizija Hram, patrijarh… »

Dan Kopnene vojske Srbije obeležen u Nišu

RTV 19.11.2016
NIŠ - Svi veći trgovi i parkovi u Nišu danas su bili u znaku Vojske Srbije. Topovi, protivvazdušna odbrana, oprema rečnih jedinica i ostala sredstva, naoružanje, kao i veštine pripadnika Kopnene vojske prikazani su u sklopu obeležavanja Dana… »

"Lažirani proces izbora za REM"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Grupa organizacija civilnog društva je danas saopštila da odbija da učestvuje u "lažiranom procesu" izbora članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Srbije i ukazuje da ima "zloupotrebe i političkih pritisaka". Danas… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

RTS 19.11.2016
Na svečanosti održanoj u vojnoj bazi "Morava" u Bangiju, glavnom gradu Centralnoafričke Republike, kontingentu Vojske Srbije uručene su medalje za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija (MINUSCA). Medalje pripadnicima srpskog kontingenta… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

SZO: Zika više ne zahteva hitnu međunarodnu reakciju

B92 19.11.2016
Ženeva -- Svetska zdravstvena organizacija (WHO) saopštila je da Zika virus i povezane neurološke komplikacije više ne zahtevaju hitnu međunarodnu reakciju. Međutim, kako navode, zika i dalje ostaje izazov za zdravstvo. Kako prenosi Rojters, Komitet… »