Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Predivan dan pred nama: Danas sunčano, do 19 stepeni, uveče naoblačenje

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti hladnije, uz postepeno povećanje oblačnosti tokom dana.Uveče i noću na severu i zapadu umereno naoblačenje. Duvaće slab i umeren, južni i… »

Negativan prirodni priraštaj: Od '92. Srbiju je napustilo 600.000 državljana, ubija nas "bela kuga"!

Pravda 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika, izjavila je Gordana Bjelobrk. Osim toga, ona kao rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije kaže da sve to utiče… »

Janković: Interesi deteta ispred drugih državnih ciljeva

B92 19.11.2016
Beograd -- Interesi deteta moraju imati prednost nad drugim važnim državnim ciljevima, navodi zaštitnik građana Saša Janković. Na to je povodom Svetskog dana deteta, 20. novembra, podsetila i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu… »

Kuburović: Novi zakon bolje povezuje sve aktere u lancu zaštite žrtve

RTS 19.11.2016
Zakon protiv porodičnog nasilja predviđa obaveznu saradnju svih organa, pre svega tužilaštva, sudova i policije ali se uključuju u rad i druge ustanove - vaspitne, zdravstvene, a može da se uključe i Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko je… »

Irinej i Kiril: Ruski i srpski narod ujedinjuju vera i prolivena krv za slobodu!

Pravda 19.11.2016
Patrijarh Irinej stigao je u Moskvu na proslavu 70. rođendana patrijarha Kirila. On je, u razgovoru, izrazio uverenje da su aktivnosti patrijarha moskovskog i sve Rusije od velikog značaja ne samo za Rusku Crkvu, već za sav pravoslavni svet. Patrijarh… »

Kopnena vojska Srbije svoj dan obeležila u Nišu

Novi magazin 19.11.2016
Pripadnici Kopnene vojske Srbije se danas u Nišu, povodom obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije prikazali naoružanje i i predstavili svoje veštine. Vojnici su u niškoj Tvrđavi demonstrirali spuštanje iz helikoptera uz pomoć konopca… »

Civilno društvo: Lažiran proces za izbor članova REM-a

Danas 19.11.2016
Organizacije civilnog društva zahtevaju od Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine da obustavi ponavljanje postupka izbora za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije ... ... (Savet REM) iz redova civilnog društva i vrati… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

RTS 19.11.2016
Na svečanosti održanoj u vojnoj bazi "Morava" u Bangiju, glavnom gradu Centralnoafričke Republike, kontingentu Vojske Srbije uručene su medalje za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija (MINUSCA). Medalje pripadnicima srpskog kontingenta… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

SZO: Zika više ne zahteva hitnu međunarodnu reakciju

B92 19.11.2016
Ženeva -- Svetska zdravstvena organizacija (WHO) saopštila je da Zika virus i povezane neurološke komplikacije više ne zahtevaju hitnu međunarodnu reakciju. Međutim, kako navode, zika i dalje ostaje izazov za zdravstvo. Kako prenosi Rojters, Komitet… »