Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Predivan dan pred nama: Danas sunčano, do 19 stepeni, uveče naoblačenje

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti hladnije, uz postepeno povećanje oblačnosti tokom dana.Uveče i noću na severu i zapadu umereno naoblačenje. Duvaće slab i umeren, južni i… »

Srbiju od 1992. godine napustilo 600.000 ljudi

SEEbiz 19.11.2016
BEOGRAD - Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika, izjavila je Gordana Bjelobrk. Osim toga, ona kao rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije kaže da sve… »

Saša Janković: Potrebna bolja prevencija i zaštita dece u Srbiji

Blic 19.11.2016
Čestitajući deci njihov praznik, Svetski dan deteta, zaštitnik građana Saša Janković i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović poručili su danas da u ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može biti… »

Udaljavanje i zabrana prilaska nove mere protiv nasilja

B92 19.11.2016
Beograd -- Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi. Osim toga, tu je i profesionalno-disciplinska odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu… »

Irinej u poseti patrijarhu kirilu: Ruse i Srbe ujedinjuje vera i zajednički prolivena krv za slobodu

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD/MOSKVA - Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je danas patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom. Kako je prenela Televizija Hram, patrijarh… »

Dan Kopnene vojske i pešadije proslavljen u Nišu

Večernje novosti 19.11.2016
Pripadnici Kopnene vojske Srbije se danas u Nišu, povodom obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije prikazali naoružanje i i predstavili svoje veštine. Niš- Povodom Dana Kopnene vojske na pet lokacija u Nišu ojska Srbije je prikazala deo… »

Organizacije civilnog društva odbijaju da učestvuju u izboru članova REM-a

Večernje novosti 19.11.2016
Grupa organizacija NVO je saopštila da odbija da učestvuje u "lažiranom procesu" izbora članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Srbije i ukazuje da ima "zloupotrebe i političkih pritisaka" Grupa organizacija civilnog društva je danas… »

Bravo! Medalje za srpske mirovnjake

Mondo 19.11.2016
Kontigentu Vojske Srbije u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) danas su uručene medalje svetske organizacije zbog rezultata u pružanju medicinske podrške vojnoj, civilnoj i policijskoj komponenti te misije. Foto: Ministarstvo… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

SZO: Zika više ne zahteva hitnu međunarodnu reakciju

B92 19.11.2016
Ženeva -- Svetska zdravstvena organizacija (WHO) saopštila je da Zika virus i povezane neurološke komplikacije više ne zahtevaju hitnu međunarodnu reakciju. Međutim, kako navode, zika i dalje ostaje izazov za zdravstvo. Kako prenosi Rojters, Komitet… »