Ekonomija arhiva vesti 19.11.2016

Đulijani: Ništa loše, samo sam delio savete

RTS 19.11.2016
Bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani, kojeg smatraju favoritom među kandidatima za novog državnog sekretara SAD, u intervjuu za "Si-En-En", energično brani svoje poslovne veze sa stranim vladama i usluge koje je njegova pravna kompanija… »

Kinezi dobili preliminarno odobrenje za banku u Srbiji

Danas 18.11.2016
Izvršni odbor Narodne banke Srbije dao je danas kineskoj Bank of Čajna (Bank of China) preliminarno odobrenje za osnivanje banke u Srbiji. Banka će poslovati pod imenom “Bank of China Srbija, akcionarsko društvo, Beograd”. Davanjem preliminarnog… »

"Deset miliona evra za naučno-tehnološki razvoj"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država uložiti najmanje 10 miliona evra u start-up, biznis inkubatore i naučno-tehnološke parkove, pre svega u Novom Sadu i Nišu. "Tamo imamo dobru podlogu za pravljenje najboljih… »

Ministar odbrane u Priboju: FAP neće u stečaj, radiće za Vojsku Srbije

Blic 19.11.2016
Prilikom posete Fabrici automobila Priboj Ministar odbrane potvrdio je da ova fabrika neće otići u stečaj i nagovestio nove poslove ovog preduzeća sa Vojskom Srbije. Uoči ročišta po Unapred pripremljenom programu reogranizacije FAP, zakazanog za… »

Papa Franjo imenovao 17 kardinala, osudio epidemiju mržnje prema strancima

SEEbiz 19.11.2016
VATIKAN - Sedamnaestorica crkvenih prelata dobila su u subotu purpurni kardinalski "biret" iz ruku pape Franje koji postupno sastavlja kardinalski zbor po vlastitoj mjeri, a koji je tu svečanost iskoristio kako bi govorio protiv "epidemije mržnje" prema… »

VOICE: Niko ne kontroliše koliko nafte eksploatiše NIS

Novi magazin 19.11.2016
Niko od državnih organa ne kontroliše količine nafte i gasa koje Naftna industrija Srbije (NIS) prijavi kao eksploatisane, što znači da Srbija "veruje na reč" kompaniji koja je u većinski privatnom vlasništvu, potvrđeno je u nadležnim državnim… »

MMF traži rešenje za isplatu veterana OVK

B92 19.11.2016
Misija MMF zatražila je od Vlade Kosova da što pre pronađe rešenje za isplatu nadoknada veteranima bivše OVK. U suprotnom, izgubiće 100 miliona evra sredstava iz stend-baj aranžmana. U saopštenju MMF-a se kaže da će vrlo brzo početi… »

Građani sve manje koriste keš, država sprema digitalnu valutu

Radio 021 19.11.2016
Centralna banka Švedske razmišlja da lansira svoju digitalnu valutu "e-krunu". Banka razmišlja da je pusti u opticaj u naredne dve godine, a razlog je pad gotovinskih plaćanja u zemlji. U najstarijoj centralnoj banci na svetu kažu da nisu doneli… »

Nema nikakvog mesa iz 1982. godine

Danas 18.11.2016
Srpska Uprava carina vest o mesu starom 34 godine dobila od Uprave za veterinu, a tamo ne znaju otkud potiče originalna informacija * Crnogorska Uprava carina tvrdi da se nikakav tovar s mesom nije ni približio Luci Bar, kako se spekulisalo. U roku od… »

Buckinghamska palača obnovit će se za 430 milijuna eura

SEEbiz 19.11.2016
LONDON - Buckinghamska palača temeljito će se obnoviti u idućih deset godina, što će britanske porezne obveznike stajati 369 milijuna funti (430 milijuna eura), objavilo je ministarstvo financija. Kraljica Elizabeta II. bit će u palači tijekom… »