Izvor: Al Jazeera/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Istraga o pokušaju 'državnog udara' u Crnoj Gori

Al Jazeera 19.11.2016
Novoosumnjičeni u istrazi Nemanja Ristić podnio je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Sinđelića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Specijalno tužilaštvo Crne Gore donijelo je naredbu o izmjeni i proširenju istrage o pokušaju… »

'Selfie' za prijatelja Krstičevića

Al Jazeera 19.11.2016
Kada je ratni kolega i još jedna legenda rata konačno zasjela u fotelju ministra obrane, nije bilo druge za Gotovinu nego dati mu ruke. Piše: Damir Petranović Je li napravio salto mortale, jesu li se okolnosti dramatično promijenile ili smo svi skupa… »

Albanija: Nuklearni bunker pretvoren u muzej

Al Jazeera 19.11.2016
Danas je bivši bunker u centru Tirane pun fotografija žrtava političkog progona. Nekadašnji nuklearni bunker, izgrađen u centru Tirane, ponovo je otvoren, ali kao muzej posvećen progonu hiljada ljudi pod vladavinom komunističkog lidera Envera… »

Deutsche Bank stopirala 500 uplata i isplata bh. banaka

Al Jazeera 19.11.2016
Zbog nedostatka saradnje entiteta, Evropsko udruženje banaka samoinicijativno stavilo BiH na „crnu listu“, tvrdi ministar sigurnosti. Piše: Nađa Diklić Usljed nedostatka suradnje entiteta u BiH, Federacije BiH i Republike Srpske, sa pregovaračkim… »

Smjena straže: Je li Banja Luka novi Beograd?

Al Jazeera 19.11.2016
'Ugrožene' iz Crne Gore će, kad već nije htio Vučić, primiti Milorad Dodik. Je li Dodik novi vožd, je li preuzeo brigu o Srbima van Srbije? Piše: Andrej Nikolaidis Da su čovjeka, kao onomad Volta Diznija, zamrzli, recimo, u Podgorici, 1991. a… »

Da li je trideset godina staro meso jestivo u BiH

Al Jazeera 19.11.2016
Slučaj tovara mesa iz 1982. uzburkao je javnost jer ga niko ne želi vidjeti na vlastitoj trpezi. Uslijed povećanja potražnje prehrambenih namirnica sve se češće u javnost plasiraju informacije o sumnjivom kvalitetu i porijeklu hrane koja je… »