Izvor: B92 arhiva vesti 19.11.2016

SPS izražava žaljenje zbog atmosfere u skupštini

B92 19.11.2016
Poslanička grupa SPS izrazila je žaljenje zbog atmosfere u parlamentu i “neprimerenog i nedoličnog ponašanja pojedinih opozicionih poslanika”. Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević rekao je Tanjugu da nijedno pravo opozicije nije bilo… »

Mediji: Srbija podržala Kanadu oko SB UN uprkos 1999.

B92 19.11.2016
Otava -- Srbija će podržati Kanadu u nastojanju da postane nestalna članica SB UN, objavili su kanadski mediji. Već u prvoj rečenici teksta kanadska agencija ističe činjenicu da je srpska podrška Kanadi na izborima za novog nestalnog člana Saveta… »

Vučić: Rističević napadnut, Maja uznermirena, plakala

B92 19.11.2016
Beograd -- Dešavanja oko Marijana Rističevića u Skupštini Srbije su modus operandi različitih prevara koje smo viđali, rekao je premijer Aleksandar Vućić. On je tokom gostovanja na televiziji Pink izjavio da su svi danas prećutali da se… »

Facebook kupio startap koji se bavi veštačkom inteligencijom

B92 19.11.2016
Globalna društvena mreža Facebook kupila je startap kompaniju FacioMetriks koja je razvila softver za prepoznavanje crta lica, a koja je nastala pod okriljem pitsburškog Univerziteta Karnegi Melon. Detalje sporazuma nisu obelodanili ni Facebook, sa… »

Nikolić: Neobično mnogo faulova

B92 19.11.2016
Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Bačku u utakmici koju je okarakterisao kao neobično grubu. "Ovo je veoma važna pobeda za Partizan. Imali smo po ko zna koji put protivnika koji igra sa pet igrača u… »

Vulin: Smanjili nezaposlenost, povećali minimalac

B92 19.11.2016
Tokom 100 dana rada Vlade Srbije ostvareni su značajni rezultati u smanjenju nezaposlenosti i sive ekonomije, ocenio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin. Ministar je novinarima u Beogradu nakon predstavljanja rezultata prvih 100 dana rada Vlade… »

Civilno društvo odbija "lažirani proces" izbora za REM

B92 19.11.2016
Beograd -- Grupa organizacija civilnog društva saopštila je da odbija da učestvuje u "lažiranom procesu" izbora članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije. Kako navode, ima “zloupotrebe i političkih pritisaka". Danas ističe rok za… »

Simonović u idealnoj petorci kola

B92 19.11.2016
Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović našao se u idealnoj petorci osmog kola Evrolige. Reprezentativac Srbije odigrao je odličnu utakmicu protiv italijanskog Armanija, a meč je završio sa 23 poena (pet trojki), šest skokova i dve ukradene lopte… »

Asistencije Tea i Jovića obeležile 8. kolo EL

B92 19.11.2016
Među najboljim potezima osmog kola Evrolige našle su se sjajne asistencije Miloša Teodosića i Stefana Jovića. Asistencija srpskog košarkaša CSKA ka Hajliju Hajnsu našla se na sedmom mestu, dok je dupli pas pleja Crvene zvezde Stefana Jovića Milku… »

Kopali mašinama, pa rukama do dečaka ispod ruševina VIDEO

B92 19.11.2016
Sirijska civilna odbrana objavila je dramatični snimak spasavanja šestogodišnjeg dečaka iz ruševina zgrade nakon bombardovanja u gradu Alepu. Spasilačka operacija trajala je četiri sata, a volonteri su kopali mašinama, lopatama i golim rukama. Na… »