Izvor: B92 arhiva vesti 19.11.2016

MMF traži rešenje za isplatu veterana OVK

B92 19.11.2016
Misija MMF zatražila je od Vlade Kosova da što pre pronađe rešenje za isplatu nadoknada veteranima bivše OVK. U suprotnom, izgubiće 100 miliona evra sredstava iz stend-baj aranžmana. U saopštenju MMF-a se kaže da će vrlo brzo početi… »

Ruski patrijarh: Trampove reči ulivaju nadu

B92 19.11.2016
Moskva -- Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp spreman je da krene putem dijaloga sa Rusijom, a namera da reši problem islamskog radikalizma i terorizma uliva nadu. To je izjavio patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril. "Na mene su pozitivan utisak… »

Vals spreman za predsedničku trku u Francuskoj

B92 19.11.2016
Pariz -- Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da je spreman da predstavlja Socijalističku partiju u trci za predsednika Francuske sledeće godine, javlja Blumberg. U vreme kada su se pojavile sumnje da li će se aktuelni predsednik Fransoa Oland… »

Mihajlović o ratu, Vijeiri, sukobu sa Birhofom

B92 19.11.2016
Siniša Mihajlović rekao je da je tokom bombardovanja Beograda 1999. godine bio spreman na obračun sa Oliverom Birhofom, ali ga je Nemac sprečio u tome. Reprezentativac Nemačke izvinio se pre početka meća, pa je bivši fudbaler i selektor Srbije… »

Epska borba dva losa zaleđena u vremenu (FOTO)

B92 19.11.2016
U divljini Aljaske pronađena su dva smrznuta losa, zaleđena u trenutku borbe za ženku. Dva losa potpuno su bila okružena ledom koji je prekrivao manji potok. Bred Vebster, školski učitelj koji je pronašao zamrznute losove, zaključio je kako je… »

Rističević pozvao Radulovića na TV duel: "Ako sme"

B92 19.11.2016
Beograd -- Poslanik Marijan Rističević pozvao je predsednika pokreta “Dosta je Bilo” Sašu Radulovića na TV duel, kako navodi, "ako sme". "S obzirom da tvrdi da je medijski zapostavljen, pozivam narodnog poslanika Sašu Radulovića na TV duel, bilo… »

Novosti: Insajder pomogao da se ukrade oružje vojske?

B92 19.11.2016
Beograd -- Lopovi koji su iz vojnog magacina odneli 70 pištolja CZ 99, pet kalašnjikova i dva sanduka municije verovatno su imali pomoćnika unutar objekta, pišu “Novosti”. Kako navode, najvažniji zadatak vojnih istražnih organa jeste… »

Srušio se mali avion u Nevadi

B92 19.11.2016
Elko -- Avion sa četiri osobe srušio se u mestu Elko u američkoj državi Nevadi u još uvek nerazjašnjenim okolnostima. To je saopštio portparol službe federalne avijacije Alen Kenicer. Neimenovani kardiolog iz ovog mesta rekao je za lokalne medije… »

Mačak spasao porodicu od trovanja ugljen monoksidom

B92 19.11.2016
Jedan mačak u Varšavi spasao je petočlanu porodicu od opasnog trovanja ugljen monoksidom pošto su primetili da se čudno ponaša i sklanja u predsoblje i pozvali su zato vatrogasce, a pokazalo se da je koncentracija opasnog gasa zvanog "tihi ubica"… »

Obama stigao u Limu, uverava svet da je sve u redu

B92 19.11.2016
Lima -- Odlazeći predsednik SAD Barak Obama završiće svoju oproštajnu turneju isto kao što ju je započeo - uveravajući svet da američka demokratija nije slomljena. Obama je iz Atine i Berlina stigao u Limu gde prisustvuje godišnjem… »