Izvor: B92 arhiva vesti 19.11.2016

Narod neće keš, država im sprema posebnu valutu

B92 19.11.2016
Centralna banka Švedske razmišlja da lansira svoju digitalnu valutu "e-krunu". Banka razmišlja da je pusti u opticaj u naredne dve godine, a razlog je pad gotovinskih plaćanja u zemlji. U najstarijoj centralnoj banci na svetu kažu da nisu doneli… »

Keri i Lavrov ponovo o situaciji u istočnom Alepu

B92 19.11.2016
Moskva -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Džon Keri nastavili su telefonski razgovor o situaciji u istočnom Alepu. U saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova navedeno je da su dvojica diplomata na… »

Privedeno 76 profesora u Turskoj

B92 19.11.2016
Turske vlasti su privele 76 profesora jednog univerziteta u Istanbulu, u okviru istrage o pokretu koji, smatraju odgovornim za julski pokušaj puča. Agencija Anadolija je javila da su izdati nalozi za privođenje 103 zaposlena Tehničkog univerziteta… »

Tramp zahteva od glumaca: Izvinite se Pensu

B92 19.11.2016
Njujork -- Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp zatražio je od glumačke postave hit predstave "Hamilton" pozorišta na Brodveju da se izvini potpredsedniku Majku Pensu. Glumci su Pensu dok je sedeo u publici, sa pozornice držali lekciju o… »

Iza Trampovog trijumfa na izborima stoji "čovek iz senke"

B92 19.11.2016
Njujork -- Donald Tramp je u svojoj predizbornoj kampanji iskoristio punu snagu interneta i društvenih mreža, što ga je, između ostalog, dovelo do pobede. Mediji navode da je najzaslužniji za to je marketinški i internet stručnjak Bred Parskal… »

Ljajić najavio čak 60.000 vaučera

B92 19.11.2016
Ministar trgovine turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić zadovoljan je rezultatima rada ministarstva koje vodi, posebno u oblasti turizma. Ljajić je novinarima, nakon što je premijer Aleksandar Vučić predstavio 100 dana rada vlade, rekao da turizam… »

Qualcomm razvio bateriju koja se puni samo pet minuta

B92 19.11.2016
Telefoni su iz generacije u generaciju sve napredniji s boljim ekranima, bržim procesorima, ali sve to uzima svoj danak i velikoj većini je radni vek baterija najveći prigovor. Svi bi heli da ne pune telefon svako veče ili još gore, kad smo u žurbi… »

Tramp i Tusk razgovarali o Ukrajini

B92 19.11.2016
Brisel -- Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp razgovarali su o situaciji u Ukrajini. Tusk je naveo da je neophodna transatlantska saradnja u vezi sa Ukrajinom, rekao je neimenovani izvor iz EU. Kako su… »

Anđušić šesti strelac VTB lige

B92 19.11.2016
Srpski bek Danilo Anđušić preporodio se u dresu ruske Parme iz Perma gde je jedan od najboljih igrača regionalne VTB lige. Bivši košarkaš Hemofarma, Partizana, Virtus Bolonje, Bilbaa i Anvila u Perm je sstigao proteklog leta. "Iskreno, nisam znao… »

"Izbori u SAD mogu da ugroze svetsku ekonomiju"

B92 19.11.2016
Rezultati izbora u SAD su znak rastućeg neprijateljstva prema slobodnoj trgovini, koje preti da ugrozi ekonomiju, kaže predsednik Perua Pedro Pablo Kučinski. Na otvaranju samita o ekonomskoj saradnji Azije i Pacifika (APEC), predsednik Perua je rekao… »