Izvor: B92/Politika arhiva vesti 19.11.2016

Vlada proglašava Deceniju preduzetništva

B92 19.11.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da je cilj da se do kraja mandata ove vlade u sektoru malih i srednjih preduzeća zaposli još 100.000 ljudi. Prema njegovim rečima, vlada će dodatno pomoći i sektor informacionih tehnologija. Knežević je… »

"Nikolić da pazi na svoje reči, ugrožava sve"

B92 19.11.2016
Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da predsednik Nikolić mora da pazi na težinu izgovorenih reči i ne ugrožava rezultate u razgovorima sa Prištinom. Prema Jovanovićevim rečima, umesto nastavka pregovora i sprovođenja Briselskih… »

Tahiri: Prekid razgovora sa Prištinom je kraj puta ka EU

B92 19.11.2016
Priština -- Ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri izjavila je da bi prekidanje dijaloga Beograda i Prištine značio i prekid evropskog puta Srbije. Komentarišući izjavu predsednika Tomislava Nikolića da će Srbija prekinuti dijalog sa Kosovom… »

Dveri traže ostavku Gojkovićeve i izbacivanje Rističevića

B92 19.11.2016
Beograd -- Pokret Dveri zatražio je ostavku predsednice parlamenta Maje Gojković i "izbacivanje poslanika Marijana Rističevića iz parlamenta". Dveri navode da Gojković krši Poslovnik o radu i parlamentarna pravila, te da ima različite aršine prema… »

Zukorlić: Pružam ruku pomirenja i Ljajiću

B92 19.11.2016
Beograd -- Narodni poslanik Moamer Zukorlić pozvao je potpredsednika Vlade i predsednika SDPS Rasima Ljajića da sve dosadašnje sukobe ostave iza sebe. On je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da oseća olakšanje znajući da će gest premijera… »

"Telekomunikacioni sistem od Horgoša do Šar planine"

B92 19.11.2016
Beograd -- Dogovorom u Briselu povećan je broj građana južno od Ibra koji mogu da pristupe Telekomovom signalu novim rasporedom baznih stanica, kaže Marko Đurić. Kako navodi, prvi put posle mnogo godina telekomunikacioni sistem Srbije zastupljen je… »

Brnabić: Stižemo SAD i Kinu za dve godine

B92 19.11.2016
Beograd -- Srbija će vodeće zemlje u IT sektoru, poput SAD i Kine, stići već za dve godine, kaže ministarka Ana Brnabić. Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, koja je na čelu tima vlade za IT sektor, izjavila je da Srbija ne… »

SPS izražava žaljenje zbog atmosfere u skupštini

B92 19.11.2016
Poslanička grupa SPS izrazila je žaljenje zbog atmosfere u parlamentu i “neprimerenog i nedoličnog ponašanja pojedinih opozicionih poslanika”. Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević rekao je Tanjugu da nijedno pravo opozicije nije bilo… »

Mediji: Srbija podržala Kanadu oko SB UN uprkos 1999.

B92 19.11.2016
Otava -- Srbija će podržati Kanadu u nastojanju da postane nestalna članica SB UN, objavili su kanadski mediji. Već u prvoj rečenici teksta kanadska agencija ističe činjenicu da je srpska podrška Kanadi na izborima za novog nestalnog člana Saveta… »

Vučić: Rističević napadnut, Maja uznermirena, plakala

B92 19.11.2016
Beograd -- Dešavanja oko Marijana Rističevića u Skupštini Srbije su modus operandi različitih prevara koje smo viđali, rekao je premijer Aleksandar Vućić. On je tokom gostovanja na televiziji Pink izjavio da su svi danas prećutali da se… »